MUA PRO-BASE FIXING MIST + MATTIFY FIXING MIST.

Met een goede primer en een goede foundation kun je al een heel eind komen. Toch kan het nog wel eens voorkomen dat doorheen de dag je foundation is verdwenen of niet meer op zijn plaats zit. En dat willen we natuurlijk niet. We kunnen dit probleem uiteraard voorkomen door een finishing spray te gaan gebruiken die je over je foundation heen sprayt om je foundation langer te laten blijven zitten. Toen ik laatst in een pakketje de twee nieuwe finishing spray’s van MUA Makeup Academy vond was ik er meteen heel erg benieuwd naar. Het gaat hierbij om een matterende en een gewone finishing spray. Ik heb de finishing spray’s, oftewel de Pro-Base Fixing Mist zoals MUA Makeup Academy ze noemt een tijdje uitgetest en ik ben klaar om vandaag er mijn eerlijke mening over te geven. Benieuwd? Lees dan zeker even veder.

MUA Makeup Academy Pro-Base Fixing Mist.

De Fixing Mist van MUA zit verpakt in een simpele witte spuitflacon, er is een grote zilveren sticker opgeplakt waar informatie over het product op staat. De flacon ziet er niet heel erg bijzonder uit en ziet er ook nog eens best goedkoop uit maar uiteindelijk draait het allemaal om wat er in de flacon zit. Het product heeft een inhoud van 60 ml en is 12 maanden houdbaar. Verder kan je op de sticker de ingrediënten lijst terug vinden en hoe je het product moet gebruiken.

  • Moisturises and hydrates skin.
  • Micro-fine mist for easy application.
  • Up to 8 hours fixing power.

Het product gebruik je door eerst en vooral een primer aan te brengen, daarna breng je je foundation aan en spray je de fixing mist erover. Vooraleer je de fixing mist gaat gebruiken staat er op het etiketje dat je met het spuitflacon even moet schudden, daarna hou je de flacon een armlengte van je gezicht af ( doe dit ook!) en spuit je met een horizontale beweging de spray over je foundation heen totdat je de gewenste dekking bereiking hebt.

MUA Makeup Academy belooft ons dat deze fixing mist je make-up voor 8 uur lang in stand zou moeten houden, zelfs in warme, vochtige en koude omgevingen met veel wind. Het maakt niet uit welke weersomstandigheid er op je af komt, de MUA Pro-Base Fixing Mist houd je make-up voor 8 uur lang op zijn plaats.

Aangezien ik het nooit erg fijn gevonden heb om mijn fixing mist rechtstreeks op mijn gezicht te sprayen, spray ik de mist altijd eerst even op mijn Beauty blender. Daarna dep ik de fixing mist over mijn foundation heen. Het resultaat is dat mijn foundation de fixing mist veel beter opneemt en dat hij ook veel sneller opdroogt dan wanneer je gewoon de mist over je gezicht heen sprayt. Mijn foundation ziet er veel mooier en egaler uit met een lichte gezonde glow die er natuurlijk uitziet. Mijn foundation voelt na deze fixing mist heel comfortabel aan en last but not least mijn foundation bleef weliswaar heel de dag goed op zijn plaats zitten. Ik hoefde me nergens zorgen over te maken. Ik ben tevreden.

De ingrediënten van de MUA Pro-Base Fixing Mist:

INGREDIENTS:

AQUA, BUTYLENE GLYCOL, PROPYLENE GLYCOL, GLYCERIN, ALOE BARBADENSIS LEAF JUICE, POLYURETHANE-34, AMMONIUM ACRYLATES COPOLYMER, DMDM HYDANTOIN, PHENOXYETHANOL, FRAGRANCE, LODOPROPYNYL BUTYLCARBAMATE.

MUA Makeup Academy Pro-Base Mattify Fixing Mist.

MUA Makeup Academy heeft ook nog een tweede fixing mist op de markt gebracht, een matterende mist die ervoor zorgt dat je minder snel gaat glimmen en geeft het gezicht een matte effect. Ook deze mist zit verpakt in een witte spuitflacon, wederom hangt er weer een grote sticker opgeplakt maar deze mist heeft een paarse sticker gekregen. Het product heeft een inhoud van 60 ml en is ook weer 12 maanden houdbaar. Net zoals op zijn voorganger staat er op de sticker de ingrediënten lijst en informatie over hoe je het product moet aanbrengen.

  • Mattifying & Oil-control.
  • Micro-fine mist for easy application.
  • Ultimate fixing power.

De Mattifying Fixing Mist gebruik je hetzelfde als de gewone Fixing Mist, je brengt je make-up aan zoals je gewoonlijk doet en sprayt de mist erover heen. Zoals ik jullie al vertelde vind ik het bij geen enkele fixing mist fijn om het rechtstreeks op het gezicht aan te brengen, dus wederom heb ik de mattifying mist aangebracht met een Beauty blender.

MUA Makeup Academy belooft ons wederom dat de Mattifying Fixing Mist onze make-up heel de dag op zijn plaats houdt, niet alleen houdt de fixing mist onze make-up goed op zijn plaats maar zorgt het er ook nog eens voor dat je make-up heel de dag mat blijft en gaat het glimmen tegen.

Ook deze fixing mist zorgt ervoor dat mijn make-up mooier en egaler op mijn huid zit. Het geeft een natuurlijke finish en mijn make-up bleef gedurende de dag zeer goed op zijn plaats zitten. Helaas heb ik niet echt het gevoel gehad dat deze matterende fixing mist anders werkt dan zijn voorganger, het geeft niet bepaald een matte effect en zorgde er ook niet voor dat mijn huid minder snel ging glimmen, waar ik toch wel wat teleurgesteld in ben. Het product geeft eerder een lichte subtiele, natuurlijke glow net zoals de gewone Pro-Base Fixing Mist. Erg jammer, dit had namelijk wel een succes op de markt kunnen zijn.

De ingrediënten van de MUA Makeup Academy Mattifying Fixing Mist.

INGREDIENTS:

AQUA, BUTYLENE GLYCOL, PROPYLENE GLYCOL, ALOE BARBADENSIS LEAF JUICE, GLYCERIN, AMMONIUM ACRYLATES COPOLYMER, PEG-40 HYDROGENATED CASTOR OIL, ALCOHOL DENAT, PANTHENOL, PHENOXYETHANOL, DMDM HYDANTOIN, TETRASODIUM EDTA, PARFUM, LODOPROPYNYL BUTYLCARBAMATE.

Conclusie:

Ik vind beide producten erg fijn in gebruik, alleen vind ik het heel erg jammer dat de Mattifying Fixing Mist ons zou beloven dat het een matterende finish geeft. Helaas heb ik hier niet zo veel van gemerkt. Daarom verkies ik de gewone fixing mist bovenop de mattifying mist, aangezien hij toch geen meerwaarde heeft. Beide spray’s voelen bij het aanbrengen zeer verfrissend aan en drogen ook nog eens zeer snel op. Beide fixing sprays zorgen ervoor dat je make-up mooier en egaler wordt en je make-up voelt ook nog eens comfortabeler aan dan wanneer je geen mist zou gebruiken.

Mijn make-up bleef gedurende de dag zeer goed en lang zitten en ik hoefde me geen zorgen te maken dat na een lange, warme dag mijn make-up verdwenen zou zijn. Beide een top product alleen verkies ik dan wel de gewone fixing mist bovenop de mattifying mist aangezien het mijn gezicht niet matte maakte  maar gewoon hetzelfde werkte als zijn voorganger.

De MUA Makeup Academy Pro-Base Fixing Mist en de MUA Makeup Academy Pro-Base Mattify Fixing Mist zijn beide in de Kruidvat te verkrijgen voor de prijs van €6,99.

Wat vinden jullie van de producten van MUA Makeup Academy? Hebben jullie de fixing mist al uitgeprobeerd? Welke Fixing spray zouden jullie mij nog kunnen aanraden? Op welke manier brengen jullie de fixing mist aan?

 

 

0

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *