Niet tevreden over de Embryolisse Lait-Crème Concentré?

De Lait-Crème Concentré van Embryolisse is al jaren enorm populair onder visagisten, dermatologen, make-up artiesten, vloggers en bloggers. De Embryolisse Lait Crème Concentré is zo enorm populair bij dermatologen en visagisten omdat het de huid kalmeert en een zacht satijnlaagje achterlaat, wat een ideale basis is voor onder de make-up. Niet voor niets ligt deze crème dan ook backstage bij alle shows in Parijs. Aangezien er zoveel goeds over te lezen valt en over gesproken wordt, vond ik het zelf ook maar eens tijd om het product eens grondig te gaan uittesten. Meteen na dat ik het product voor het eerste gebruikte was ik enorm teleurgesteld. Ik kon niet geloven dat ik er zo teleurgesteld over was, en al zeker niet omdat iedereen er zo lovend over is. Daarom besloot ik om het product nog een aantal weken de kans te geven. Maar helaas bevalt dit product mij helemaal niet. Wil jij graag weten waarom ik het product zeer teleurstellend vind? Lees het artikel dan zeker even verder.

embryolisse lait-crème concentré

“De Embryolisse Lait Creme Concentre is een verzorgende en hydraterende gezichtscrème en uitermate geschikt voor alle huidtypen. Deze fantastisch verzorgende crème is al decennialang bekend en favoriet bij dermatologen en visagisten en een waar beauty geheim!

Een samenstelling van natuurlijke ingrediënten met bewezen goede eigenschappen, rijk aan vetzuren en vitamines. Deze ingrediënten leveren alle essentiële voedingsstoffen en hydratatie voor het evenwicht van de huid. Daarnaast herstellen ze de hydrolipidelaag (het natuurlijke afweermechanisme dat beschermt tegen schadelijke invloeden waaraan de huid wordt blootgesteld). Zij versnellen tevens de celvernieuwing.

Je huid wordt gehydrateerd, gevoed en gerepareerd en voelt weer soepel, glad en elastisch aan. Tekenen van droogheid en irritatie verdwijnen en de huid wordt rustig. De romige textuur van de crème laat een dun satijnzacht laagje achter, zelfs op de droge huid.”

embryolisse lait-crème concentré

De Lait-Crème Concentré van Embryolisse zit verpakt in een wit kartonnen doosje. Het kartonnen doosje wordt afgewerkt met blauwe, grijze en zwarte details en de verpakking ziet er clean en strak uit. Op de zijkanten van de verpakking kan je wat meer informatie over het product, het gebruik ervan en de volledige ingrediëntenlijst er op terug vinden. Bovendien kan je op de verpakking ook nog de inhoud (75 ml) en de houdbaarheidsdatum van 12 maanden er op terug vinden. Ik vind dat je op de verpakking meer dan voldoende informatie over het product kan terugvinden, en dat is natuurlijk meteen al een stuk fijner dan wanneer er helemaal niets op de verpakking vermeld staat.

Ook de tube heeft een witte kleur, die afgewerkt wordt met blauwe, grijze en zwarte details. Wederom kan je ook op de achterkant van de tube wat meer informatie over het product, en het gebruik ervan er op terug vinden. De crème zou geschikt zijn voor alle huidtypes en kan je zowel in de ochtend of in de avond gebruiken. Het handige aan deze grote tube is dat je hem tijdens het gebruik kan “oprollen” zodat je hem helemaal leeg kunt knijpen. Op deze manier wordt er geen product verspild, en kan je er het maximale uithalen. Het leuke aan deze tube is dat je de opening (waar het product uitkomt) zelf nog moet openprikken. Er zit aan de binnenkant van de dop een “prikker” waarbij je de opening kunt openprikken. Zo ben je er 100% zeker van dat het product nog nooit geopend is geweest, en al niet gebruikt is geweest door een andere persoon.

embryolisse lait-crème concentré

embryolisse lait-crème concentré

embryolisse lait-crème concentré

De Lait-Crème Concentré heeft een witte kleur en ruikt lekker fris en zacht. De crème heeft een luchtige substantie die makkelijk te verdelen valt over de huid, maar toch erg verzorgend is. Je hebt helemaal niet veel van de crème nodig, waardoor deze heel zuinig in gebruik is. Ik zelf heb een gecombineerde huid en ik merk dat de crème toch wel enige tijd nodig heeft om in te trekken, na dat de crème enigszins in de huid getrokken was, voelde mijn huid enorm vettig aan. Het leek wel alsof de crème op de huid bleef zitten, waardoor er een vettig laagje en een glimmende huid ontstond. Dit vind ik natuurlijk storend, want ik heb niet graag het gevoel van een vettige huid te hebben. Ik besloot dan maar om de crème enkel in de avond te gaan gebruiken, vlak voor het slapengaan. Zo had de crème enkele uren de tijd om volledig in mijn huid te kunnen trekken.

Het mocht voor mij niet baten, want elke ochtend toen ik opstond zag mijn huid er nog vettiger uit. Mijn huid blonk enorm, en het leek wel alsof ik enorm veel olie op mijn gezicht had gesmeerd. Ook na het reinigen bleek mijn huid nog steeds vettig te zijn. Ik ben dan ook na enkele weken gestopt met het testen van het product, en ben dan tot het besluit gekomen dat dit product helemaal niet goed is voor mijn gecombineerde huid. Wat ik natuurlijk wel erg jammer vind aangezien iedereen het zo een goed product vind. Ik weet natuurlijk dat dit een zeer geconcentreerd product is, en dat je er maar een klein beetje van nodig hebt. Maar ook wanneer ik maar een heel klein beetje gebruikte (je zag het bijna niet liggen op mijn vinger) had ik meteen een vettig laagje op mijn huid. Ik ben dan ook erg teleurgesteld in het product en ga het niet snel meer opnieuw gaan gebruiken.

embryolisse lait-crème concentré

De ingrediënten van de Embryolisse Lait-Crème Concentré.

INGREDIËNTEN:

Aqua, Paraffinum Liquidum, Stearic Acid, Glyceryl Stearate, Triethanolamine, Cera Alba, Cetyl Palmitate, Butyrospermum Parkii, Steareth-10, Polyacrylamide C13-14 Isoparaffin, Laureth-7, Propylene Glycol, Hydrolyzed Soy Protein, Aloe Barbadensis, 1,2-Hexanediol, Caprylyl Glycol, Tropolone, Parfum.

embryolisse lait-crème concentré

Conclusie:

Zo zie je maar dat niet elk gehypte product goed is voor iedereen. Ik was enorm benieuwd naar dit product, en had er ook veel vertrouwen in. Helaas mocht het dus voor mij niet baten en is het product voor mijn huidtype niet geschikt. Ik vraag me dan ook af waarom er op de verpakking vermeld staat: geschikt voor alle huidtypen. Want dat is het dus duidelijk niet. De crème trok helemaal niet goed in mijn huid, waardoor er een vettig laagje achterbleef. Mijn huid begon meteen na het aanbrengen van de crème te glimmen, en dat wil je natuurlijk absoluut voorkomen. Ondanks dat ik het product toch nog enkele weken bleef gebruiken, werd het steeds erger en erger. Mijn huid was constant vet en glimmend, zelfs na het reinigen.  Ik ben dan ook gestopt met het gebruik van het product en ga het niet snel meer opnieuw gebruiken. Wat ik natuurlijk wel erg jammer vind aangezien ik echt had gehoopt dat dit product mijn nieuwe favoriet ging zijn. Uiteraard ben ik nu ook erg benieuwd geworden naar jullie ervaringen met dit product. Laat dus zeker even een reactie achter als jij dit product ook al eens gebruikt hebt en je hier net zoals mij niet tevreden over was. Natuurlijk mag je ook een reactie plaatsen als je wel tevreden was over het product.

De Lait-Crème Concentré van Embryolisse is verkrijgbaar via Boozyshop.be voor de prijs van € 19,95 (75 ml). De Lait-Crème Concentré is ook verkrijgbaar in 15 ml (€ 7,95) en in 30 ml (€ 10,95).

Hebben jullie de Lait-Crème Concentré van Embryolisse al eens gebruikt? Wat is jou mening over dit product?

beauty secrets

0

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *