NYX HD Studio Photogenic Primer Base.

Wanneer we make-up gaan aanbrengen gaan we altijd eerst gebruik moeten maken van een primer om onze make-up beter en langer te doen laten blijven zitten. Een primer is dus iets onmisbaar. Natuurlijk heb je goede primers maar helaas ook hele slechte primers, die meer kwaad doen dan goed voor onze make-up, dan wanneer we geen primer gebruiken. Ik was een aantal weken terug in de NYX winkel in Antwerpen en ik was natuurlijk eens benieuwd naar hun primers en ik had er gelijk ook één meegebracht. Tijd om hem eens te reviewen.

NYX HD STUDIO PHOTOGENIC PRIMER BASE.

Wat is een primer?

Een primer is een product dat je over je dagcrème en onder je foundation gebruikt. Het doel van een primer is het creëren van een perfect oppervlak om je make-up overheen aan te brengen. De voornamelijke functie van een primer is het beter laten blijven zitten van je make-up en het gladmaken van het huidoppervlak.

Nu we weten wat een primer is kunnen we meteen verder gaan. Deze High Definition Primer van NYX is bedoeld als basis voor uw foundation en poeder. De zijdezachte formule laat fijne lijntjes en poriën verdwijnen en zorgt ervoor dat uw make-up de hele dag lang goed blijft zitten.

  • Deze primer is op waterbasis
  • Heeft een lichtgewicht
  • Heeft een universele kleur (je ziet hier niets van op je huid)
  • Op basis van mineralen
  • Een formule zonder talc en parabenen

Is geschikt voor elke huidtype.

Als eerste ga ik het hebben over de verpakking. De primer zit verpakt in een handig wit doosje waar de primer op afgebeeld staat. Niets heel bijzonders. Ook staat er op de achterkant van het doosje, afgebeeld en op uitgelegd wat een HD effect nu eigenlijk creëert. Wat natuurlijk heel handig is om te weten.

In de verpakking zit natuurlijk de primer, en deze ziet er net hetzelfde uit als wat er op het doosje al afgebeeld stond. De primer zit verpakt in een knijp tube en de tube heeft een witte kleur ook heeft de tube een zwarte dop. De verpakking is glanzend en het heeft een inhoud van 31,7 ML. Ik vind het er niet zo heel bijzonders uitzien, vrij simpel en basic maar voor een primer is dit goed genoeg. Wat ik wel kan zeggen is dat deze wel heel goed in de hand ligt aangezien dat het om een hele dunne verpakking gaat. Het dopje doe je open door er een kwartslag aan te draaien.

Waneer ik de dop opendraai en ik lichtjes op de tube knijp komt er een witte substantie tevoorschijn. De primer heeft dus een witte kleur maar wanneer men heel goed kijkt zie je er ook een lichte blauwe schijn in.  De primer voelt heel luchtig aan en is niet dik. Je hebt er ook helemaal niet veel van nodig, een grootte van een erwt is eigenlijk al genoeg.

De primer heeft een milde geur die moeilijk te beschrijven is, maar deze is niet zo sterk en stoort dus ook niet.

Wanneer ik deze aanbreng op mijn gezicht smeert hij heel gemakkelijk uit. Ik breng deze primer aan met mijn vingers en ik vind dat dit ook het beste gaat. Je hebt niet echt een make-up borstel hiervoor nodig. Ook merk ik dat mijn huid heel snel de primer opneemt. En daardoor droogt hij zeer snel op. Van de witte/blauwige kleur merk je helemaal niets meer van. Wat ik wel merk is dat mijn huid direct een glans krijgt.

Ik merk dat mijn huid er beter uitziet en ook heb ik minder last van fijne lijntjes en mijn vergrote poriën langs mijn neus. Ik merk als het ware dat er een laag op mijn gezicht is gevormd en dat mijn huidoppervlak er egaal uitziet. Wanneer ik mijn foundation hier over aanbreng merk ik dat hij beter wordt opgenomen door mijn huid, ook is het gemakkelijker om de foundation te blenden en ook vind ik dat hij er beter uitziet dan wanneer je geen primer gebruikt. Mijn foundation blijft heel de dag goed zitten.

Het enige wat deze primer niet doet is een vettige huid tegen te gaan. Ikzelf heb een gecombineerde huid en heb snel last van een vettige huid op mijn voorhoofd, neus en op mijn wangen. Doorheen de dag merk ik dus ook dat ik hier snel last van krijg en dat ik mijn huid moet droogdeppen met een zakdoek. En toch ook nog even moet bijpoederen. Hier heb ik niet zo snel last van bij andere primers.

Conclusie:

Ondanks dat ik bij deze primer toch een nadeel heb gevonden ben ik hier toch best tevreden over. Hij smeert goed uit en wordt goed opgenomen door mijn huid, mijn foundation blend gemakkelijker uit en ik vind ook dat de foundation er beter uitziet dan wanneer ik geen primer zou gebruiken. De foundation blijft ook heel de dag zitten. Het enige nadeel wat ik dus vind aan deze primer is dat hij tegenover andere primers mijn huid sneller vettig doet worden en dat ik doorheen de dag toch nog wel even moet bijpoederen of even met een zakdoekje over mijn gezicht moet heen gaan. Dat is het enige nadeel. Dit kon verholpen worden door er toch bij de ingrediënten talc er bij te doen (aangezien dit de huid uitdroogt) maar dit zou dan enkel beter zijn voor mijn huidtype aangezien het bij andere mensen met een andere huidtype dan weer beter is dat er geen talc inzit. Dit is dan eigenlijk een voor en een nadeel.

Misschien dat NYX een aparte primer hiervoor kon maken voor verschillende huidtypes?

Ook zit er nog een heel goed voordeel aan en dat is dat ze niet gewerkt hebben in de ingrediënten met parabenen dit vind ik een enorm voordeel en is natuurlijk ook beter voor de huid, aangezien er op parabenen nogal een slechte stempel wordt opgedrukt.

Voor diegene die geïnteresseerd zijn in de ingrediënten zet ik het hier nog even bij:

INGREDIENTS: Water, Propylene Glycol, Caprylic/Capric Triglyceride, Diethylhexyl Maleate, Glycerin, C.I. 77891 (Titanium Dioxide), Ethylene /Acrylic acid Copolymer, Macadamia Integrifolia Seed Oil, Sodium Hyaluronate, Orbignya Oleifera Seed Oil, Dimethicone/Vinyl Dimethicone Crosspolymer, Dimethicone, PEG-15 GLYCERYL ISOSTEARATE, Phenoxyethanol, Trihydroxystearin, Adipic acid/ Neopentyl Glycol Crosspolymer, Amodimethicone, C12-14 Pareth-7, Glyceryl Stearate SE, Hydroxypropyl Methylcellulose,  Tocopheryl Acetate, VP/VA Copolymer, Copernicia Cerifera(Carnauba) Wax, Polyacrylamide, C13-14 Isoparaffin, Laureth-7, Silica, Xanthan Gum, C.I. 77947 (Zinc Oxide), Lecithin, Portulaca Oleracea Extract,Chromium hydroxide Green, Fragrance, Propylene Glycol Stearate, Polysorbate 20, Sorbitan Laurate, Propylene Glycol Laurate, Chlorphenesin, Ultramarines, Disodium EDTA, Salicornia Herbacea Extract.

De NYX HD Studio Photogenic Primer Base kan je kopen voor de prijs van €15,80. En vind je in de winkels van NYX, of je kan hem online bestellen.

Wat vinden jullie van het merk NYX? Hebben jullie hun primers al eens uitgeprobeerd en welke vinden jullie het beste?

Delen:

1 Reactie

  1. 3 maart 2017 / 09:52

    Your’s is a point of view where real inilcltgenee shines through.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *