NYX Pore Filler.

Wanneer we wat ouder beginnen te worden, gaan onze poriën zich beginnen openzetten. Meestal krijgen we hier het snelste last van op onze wagen en rondom onze neus. Hier kunnen we helaas niets aan doen maar we zitten er toch wel wat mee verveeld. Hulpmiddeltjes kunnen hier ons er zeker bij helpen. Je hebt er waarschijnlijk al wel eens van gehoord: een pore-minimizer of beter gezegd een pore-filler. Maar wat is dit nu eigenlijk en wat doet het? Aangezien er wel meer dan 1000 pore-fillers bestaan heb ik één ervan uitgekozen en die heb ik voor jullie uitgetest. Laten we het vandaag eens gaan hebben over de pore-filler van het merk NYX.

NYX PORE FILLER.

Wat zijn vergrote poriën?

Via de poriën wordt huidvet (talg) verspreid over de huid. Dat is nuttig want talg zorgt voor een goede barrièrefunctie van de huid. Zonder talg wordt onze huid droog en vatbaar voor infecties en huidaandoeningen. Ook beschermt het ons enigszins tegen de schadelijke invloed van de zon.

Maar naarmate je ouder wordt, neemt de hoeveelheid collageen in de huid af. Hierdoor vermindert ook de stevigheid van de poriewandjes. Talg, make-upresten en andere vormen van vervuiling die erin achterblijven, rekken de poriën als het ware op, waardoor ze in hogere mate zichtbaar blijven. Ook de zweetklieren in de huid vergroten, en door het slapper worden van de huid komen ze meer aan de oppervlakte te liggen.

Een zichtbare porie is vaak een verstopte, en in de meeste gevallen een opgerekte porie. Vaak speelt aanleg ook een rol.


De verpakking ziet er vrij simpel uit, een wit doosje met daarop afgebeeld hoe de tube eruit ziet. Op de achterkant van het doosje vind je wat meer uitleg over het product en voor en na foto’s, op de foto’s is duidelijk te zien hoe het product de poriën kleiner laten lijken. Maar eerlijk is eerlijk, een foto die ze op een verpakking plaatsen daar geloof ik meestal niet veel van. Een reden te meer om dit product zelf eens van dichtbij te gaan bekijken en te gaan proberen. De tube heeft een inhoud van 20 ml. Het is een witte plastieken matte tube, met zwarte letters als opdruk. De tube ziet er ook best wel klein uit. De tube heeft een handige draai dop, die je gemakkelijk open en dicht kan draaien.

De substantie heeft best wel een opmerkelijke en vreemde kleur, het is oranje en heeft vreemd genoeg ook geen geur. Het product is vrij dik en ziet er een beetje qua structuur vreemd uit. Wanneer je het product uitsmeert merk je meteen dat dit heel vettig aanvoelt en da het ook extreem glad is, pure siliconen. het is net boter wat je op je gezicht smeert. Ook merk ik dat het best wel “boven” op mijn huid blijft zitten, het trekt niet volledig in en mijn huid voelt ook vettig aan door het product.

Je hebt ook helemaal niet veel van het product nodig, een hoeveelheid van een erwt is al meer dan genoeg voor het hele gezicht. Je hoeft ook niet heel het gezicht hiermee in te smeren, enkel de delen waar de poriën vergroot zijn is voldoende. Maar dit kan natuurlijk wel.

Voor                                                                                              Na

Wat ik wel duidelijk zie, is dat mijn poriën verkleind zijn, het product doet dus wat het moet doen en wat het belooft. Ik heb niet echt het gevoel dat het mijn poriën verstopt, maar door de vele siliconen die erin zitten heb ik hier helaas wel een beetje mijn twijfels over. Mijn huid is mooi glad, zonder oneffenheden. Maar bij mij voelt het helaas wel vettig aan. Het product trekt niet echt in mijn huid.

Deze NYX Pore Filler is bedoeld als een primer voor het aanbrengen van de make-up, of voor over je make-up. Maar je kant het ook gewoon gebruiken zonder make-up voor gewoon je poriën te verkleinen.

Wanneer je dit product gaat gebruiken voor onder je make-up vind ik dit product top, het effect is een beetje mooier, natuurlijker, maar vooral wanneer men een highlighter gaat gebruiken op het gezicht is deze pore-filler echt geschikt omdat je hierdoor echt het “poppenhuidje” kan nabootsen. Het is net alsof je van porselein bent. Ook voelt mijn huid daarna niet meer vettig aan, en ik heb het gevoel dat mijn foundation ook beter op mijn huid zit. Het product kan je ook gebruiken voor over je make-up maar dit begrijp ik niet zo heel goed. En raad ik ook niemand aan.

Het product kan je ook gebruiken gewoon zonder make-up, voor een mooie egale huid. Helaas is dit voor mijn huidtype niet echt geschikt (gemengde huid) aangezien het product “boven” op mijn huid blijft liggen en het een vettige laag achterlaat. Misschien voor mensen met een extreem droge huid dat dit wel kan? In ieder geval wanneer men een heel vete huid heeft, raad ik dit zeker niet aan, aangezien het je huid alleen nog maar vettiger maakt.

Ik kan wel iedereen dit product aanraden voor als basis (primer) te gebruiken voor onder de make-up. Dit vind ik heel geschikt ervoor, en je make-up staat ook veel mooier hiermee, het geeft een natuurlijke look, met een gladde huid zonder oneffenheden. Vooral wanneer men een highlighter gebruikt, is deze pore-filler erg geschikt.

De ingrediënten:

INGREDIENTS: DIMETHICONE, DIMETHICONE CROSSPOLYMER, SILICA, CYCLOPENTASILOXANE, ISONONYL ISONONANOATE, ISODODECANE, POLYMETHYL METHACRYLATE, VP/HEXADECENE COPOLYMER, TRIMETHYLSILOXYSILICATE, CAPRYLYL GLYCOL, ALUMINA, PHENOXYETHANOL (+/-): MICA, TITANIUM DIOXIDE (CI 77891), IRON OXIDES (CI 77491, CI 77492, CI 77499).

Zoals je ziet zitten er dus erg veel siliconen in het product, dit vind ik een spijtige zaak en heb een beetje schrik dat het product eerder je poriën gaan verstoppen door de vele siliconen die erin zitten.

Conclusie:

Ik heb een beetje gemengde gevoelens over de NYX Pore-Filler. Het product doet wel wat het moet doen, daar niet van. Het verkleint je poriën duidelijk, maar door de vele siliconen die in het product toegevoegd zijn heb ik eerder een idee dat het je poriën na een langere gebruik van het product je poriën nog meer gaan verstoppen. Ook vooral omdat het product “boven” op de huid blijft liggen en het een enorme vettige laag achterlaat. Ik gebruik het product onder deze redenen niet zonder make-up en gebruik het meer als een primer vóór ik mijn make-up aanbreng. Dit vind ik het prettigste. Voor deze redenen vind ik het product dan weer wel geschikt aangezien het dus mijn poriën verkleint, en het laat mijn make-up mooier uitkomen. Ik heb hierdoor een mooi glad, egaal gezicht zonder oneffenheden.

Kortom ik heb nog een beetje mijn twijfels over de ingrediënten van dit product, maar het product doet wel duidelijk wat het belooft dus dat is weer een pluspunt. Ik ga het product zeker opgebruiken maar ik ga daarna toch nog even verder opzoek naar een product waar minder of geen siliconen inzitten.

De NYX pore-filler kan je kopen bij een NYX winkel voor de prijs van € 12,60.

Wat vinden jullie van pore-fillers? Zijn jullie ermee bekend, en wat zijn jullie meningen hierover? Kennen jullie misschien een pore-filler zonder siliconen? Laat het me zeker even weten!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *