Paula’s Choice Calm Nourishing Cleanser.

Het blijft toch wel lastig om een goede reiniger te vinden die de huid op een milde wijze reinigt, maar die de huid niet uitdroogt. Bovendien ben ik ook nog eens op zoek naar een reiniger die mijn overtollig vet verwijdert, maar die ook nog eens mijn rode en geïrriteerde huid tot rust kan brengen. Aangezien ik de laatste tijd enorm veel goeds hoorden over de producten van Paula’s Choice, kwam ik al snel op hun webshop terecht. Ik was enorm benieuwd naar hun gezichtsreinigers, en dan in specifieke een gezichtsreiniger voor de normale/gecombineerde huid. Ik moest niet lang zoeken of ik kwam een gezichtsreiniger tegen die voor mij als muziek in de oren klonk. Namelijk de Calm Nourishing Cleanser: Een milde reiniger die geschikt is voor de normale tot vette huid en die overtollig vet op een milde, maar effectieve wijze verwijderd en tegelijkertijd een rode, geïrriteerde huid tot rust brengt. Al snel belandde het product dan ook in mijn winkelmandje en kon ik haast niet wachten om hem uit te testten. Ondertussen heb ik het product al een aantal maanden kunnen uittesten en sta ik te popelen om er vandaag wat meer over te vertellen. Ben jij benieuwd geworden? Lees het artikel dan zeker even verder.

paula's choice calm nourishing cleanser

“Deze luchtige reiniger in geltextuur is geschikt voor de normale tot vette huid. Make-up en overtollig vet worden op een milde, maar effectieve wijze verwijderd. Tegelijkertijd wordt je rode, geïrriteerde huid tot rust gebracht. Zelfs als je een hele gevoelige huid hebt, kun je deze reiniger gebruiken.”

paula's choice calm nourishing cleanser

De Calm Nourishing Cleanser van Paula’s Choice zit verpakt in een witte, plastieken flacon die een inhoud heeft van 198 ml. De flacon wordt afgewerkt met grijze en groene details, en ziet er heel clean en strak uit. Op de achterkant van de flacon kan je wat meer informatie over het product, en het gebruik ervan op terug vinden. En kan je er ook de volledige ingrediëntenlijst, de inhoud van 198 ml en de houdbaarheidsdatum van 12 maanden er op terug vinden. De Calm Nourishing Cleanser van Paula’s Choice bevat geen irriterende stoffen, er zit geen parfum in verwerkt en het product is ook niet getest geweest op dieren.

De Cleanser heeft een vloeibare, luchtige gel-textuur. Met een witte doorschijnende kleur. Ondanks dat er geen parfum toegevoegd is aan het product ruikt de Cleanser een klein beetje naar Aloë Vera. Dit komt omdat er aan de ingrediëntenlijst Aloë Vera toegevoegd is en deze vrij hoog in de lijst staat. Vandaar dat deze geur ook te herkennen is in het product. De geur is heel subtiel en is maar nauwelijks waar te nemen.

paula's choice calm nourishing cleanser

paula's choice calm nourishing cleanser

Een reiniger is altijd de eerste stap van je verzorgingsroutine, en deze gebruik je zowel in de ochtends als in de avond. Dit doe je doormiddel van je gezicht nat te maken met lauwwarm water en een kleine hoeveelheid van de Calm Nourishing Cleanser van Paula’s Choice aan te brengen op je vingertoppen. Breng het product daarna voorzichtig met ronddraaiende bewegingen aan op je gezicht en rond de ogen. En spoel goed af met lauwwarm water. Meteen na dat je je gezicht gereinigd hebt met de Calm Nourishing Cleanser voelt de huid meteen een stuk zachter en minder geïrriteerd aan. De huid is tot rust gekomen en de roodheid in mijn gezicht is al meteen een stuk minder.

De Cleanser is zeer mild en voelt heel fijn aan op de huid, er is geen enkel trekkerig gevoel te bespeuren nadat ik het product gebruikt heb, en de huid lijkt ook minder droog aan te voelen. Het product zou er voor zorgen dat overtollig vet op een milde, maar effectieve wijze verwijderd zou worden. Tegelijkertijd zou een rode, geïrriteerde huid ook tot rust gebracht worden. En dat doet hij ook. Ik heb namelijk een gecombineerde huid, waarbij mijn T-zone (voorhoofd, neus en kin) wat vetter is dan de rest van mijn gelaat. Vanaf het eerste moment dat ik dit product gebruikte leek mijn T-zone een stuk rustiger en minder vettig te zijn. In mijn wangen heb ik altijd wel wat last van wat roodheid, en ook dit leek een stuk rustiger te zijn. Er was nog wel wat roodheid te bespeuren maar dit was toch al een stuk minder dan ervoor. Je kan het dus al raden maar ik ben toch wel heel tevreden over dit product.

paula's choice calm nourishing cleanser

De ingrediënten van de Paul’s Choice Calm Nourishing Cleanser.

INGREDIËNTEN:

Aqua, Disodium Cocoamphodiacetate (cleansing), Butylene Glycol (hydration), Coco-Glucoside (cleansing), Glycerin (hydration/skin replenishing), Xanthan Gum (texture-enhancing), Limnanthes Alba (Meadowfoam) Seed Oil (non-fragrant plant oil/emollient), PEG-7 Glyceryl Cocoate (cleansing), Arctium Majus (Burdock) Root Extract (skin-soothing), Allantoin (skin-soothing), Aloe Barbadensis Leaf Juice (hydration/skin-soothing), PEG-120 Methyl Glucose Dioleate (cleansing), Tocopheryl Acetate (vitamin E/antioxidant), Tocopherol (vitamin E/antioxidant), Calendula Officinalis (Marigold) Flower Extract (skin-soothing), Isoamyl Laurate (emollient), Polysorbate 20 (texture-enhancing), Polyglyceryl-10 Laurate (texture-enhancing), Ethylhexylglycerin (preservative), Tetrasodium EDTA (stabilizer), Citric Acid (pH adjuster), Phenoxyethanol (preservative), Potassium Sorbate (preservative), Sodium Benzoate (preservative).

paula's choice calm nourishing cleanser

Conclusie:

Inmiddels heb ik de volledige flacon al opgebruikt. En ben ik enorm tevreden over het product. Mijn huid lijkt op dit moment een stuk rustiger te zijn dan voorheen, en mijn roodheden zijn ook een stuk minder zichtbaar. De luchtige gel-textuur voelt zeer fijn en aangenaam aan op de huid, en laat mijn huid meteen na het afspoelen van het product zacht en fris aanvoelen. Zonder een trekkerig of droog gevoel te hebben. Dit is de eerste keer dat ik een product van Paula’s Choice gebruik en momenteel is dit ook het enige product dat ik gebruik van dit merk. Want na de reiniger gebruik ik producten van andere merken. Maar omdat ik zo tevreden ben over dit product. Moet ik toch wel zeggen dat ik enorm sta te popelen om mijn volledige gezichtsreinigings routine te gaan aanpassen en dan ook meerdere producten van dit merk te gaan aanschaffen. Van zodra dat mijn producten van de andere merken opgebruikt zijn ga ik deze dan ook zeker en vast aanschaffen. En gaan jullie wellicht binnenkort meerdere artikelen over producten van Paula’s Choice gaan tegenkomen. Paula’s Choice heeft er in iedereen een grote fan bij!

De Calm Nourishing Cleanser van Paula’s Choice is verkrijgbaar in hun online webshop: Paulaschoice.nl voor de prijs van € 23,00. Je kan het product ook in een mini formaat verkrijgen (30 ml) en je kan er eventueel ook een sample van bestellen (3,5 ml).

Hebben jullie al wel eens producten van Paula’s Choice gebruikt? Wat zijn jullie ervaringen met dit merk?

beauty secrets

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *