PILATEN SUCTION BLACK MASK.

PILATEN SUCTION BLACK MASK.

Toen ik op het I Love Beauty Event was heb ik veel producten gekocht, zowel make-up als schoonheidsproducten. Ik kwam daar ook het welbekende Black Head masker tegen van het merk Pilaten, Een Black Head masker zorgt voor een diepe en grondige reiniging van de huid, verwijderd mee-eters, dode huidvellen, verstopte poriën en acne. Ik heb nog nooit eerder een Black Head masker uitgeprobeerd en was hier ook erg benieuwd naar. Benieuwd naar wat ik er van vond? Lees dan zeker even verder.

Het Black Head masker is een regelrechte hit geworden, op een zeer korte tijd sprak iedereen er over en wou iedereen het meteen in huis halen. Ik heb er al veel van gehoord en veel filmpjes op Youtube van gezien en veel mensen zeggen dat dit een zeer pijnlijk maar een effectief peel-off masker is, het zou mee-eters verwijderen en het zou je een gevoel achterlaten alsof je net van de schoonheidsspecialist komt. Ik nam het voordeel van de twijfel en testte het masker voor jullie uit.


Pilaten is gespecialiseerd in effectieve schoonheidsproducten van het Chinese merk Pilaten. Het merk Pilaten is bekend van zijn zwarte masker, speciaal geschikt voor het verwijderen van mee-eters. Maar inmiddels verkopen ze veel meer innovatieve schoonheidsproducten van Pilaten als lipmaskers, superfijn blotting paper en papieren gezichtsmasker met collageen. De Pilaten peel-off gezichtsmasker is geschikt voor alle huidtypen. (Persoonlijk denk ik toch dat dit masker niet geschikt is voor een gevoelige huid.)

De tube van het masker zit in een zwart doosje met vanboven een wit randje. Op het doosje staan allemaal Chinese tekens, maar er staat ook tekst in het Engels bij, Gelukkig. Wanneer we dan het doosje openen en de tube gaan bekijken is deze ook weer volledig zwart, ook hier staan weer allemaal Chinese tekens op. De tube ziet er heel normaal uit, er is niets bijzonders aan. Het heeft een inhoud van 60 gram en men beloofde me dat je hier een jaar mee zou toekomen wanneer je het product alleen voor op je neus zou gebruiken en een half jaar wanneer je het voor heel je gezicht zou gebruiken. Dit lijkt me wel erg lang en heb dan ook mijn twijfels hierover.

En dan komt het; de kleur van het masker. Natuurlijk is deze zwart en ik kan je garanderen, hij is ook echt zwart. Ik vind dit toch wel best bijzonder aangezien de meeste maskers een wat neutralere of gekleurde kleur hebben. De textuur van dit masker is ook erg vloeibaar en is ook best wel dik van structuur. Het smeert heel gemakkelijk uit op de delen waar je het masker wilt hebben, en je hebt er niet zo heel veel van nodig.

Voor men het masker gaat aanbrengen moet men eerst met een warme handdoek of een warm doekje de delen waar het masker komt te zitten even warm maken, laat dit er even opzitten zo komen alle verstopte poriën en mee-eters naar boven te zitten en zo is het gemakkelijker voor het masker om deze achteraf mee te nemen. Zorg ervoor dat de handdoek of doekje niet te heet is zodat je jezelf niet gaat verbranden. Het doekje kan je na een minuutje er weer af nemen en dan kan men het masker gaan aanbrengen. Dit hoef je niet te doen maar zo heb je wel het meeste kans dat alles verstopte poriën en mee-eters vrij komen en op het masker blijven zitten.

Dan is het tijd om het masker aan te brengen en dit kan je doen met behulp van een kwast of je kan dit ook met je vingers aanbrengen. Ik gebruik het liefst altijd een kwast, dit vind ik persoonlijk fijner om mee te werken. Dan breng je het masker aan op de delen waar je het masker wil hebben, dit kan de neusgedeelte zijn, maar je kan het masker ook voor heel het gezicht gebruiken. Eventueel kan je het ook gebruiken op de rug of voor op je schouders. (Let wel op, zoveel te groter het gedeelte zoveel te minder lang je toekomt met de tube.) Wanneer men kiest voor het masker op heel het gezicht aan te brengen, raad ik je aan om zeker zo ver mogelijk van de wenkbrauwen te blijven, zo kunnen er geen ongelukken gebeuren. Breng het masker redelijk dik aan zodat alles goed bedekt is en dan is het tijd om het masker te laten drogen.

De droogtijd van het masker is afhankelijk van hoe dik men het masker gesmeerd heeft, Pilaten raad een droogtijd van 10 – 15 minuten aan. Maar je kan dit gerust ook langer laten drogen. Wanneer men het masker dun aanbrengt is de droogtijd ook minder lang. Het masker is in principe volledig opgedroogd wanneer het niet meer nat aanvoelt en wanneer het een lichtjes trekkerig gevoel geeft, het masker glimt wel nog steeds wanneer het droog is, dus eventjes voelen is de boodschap.

Wanneer het masker is opgedroogd is het tijd om deze te verwijderen. Hier was ik erg benieuwd naar aangezien ik op veel Youtube filmpjes al gezien heb dat dit toch niet zo heel gemakkelijk is. Het masker moet je heel voorzichtig en langzaam er af nemen, vooral wanneer men heel het gezicht bedekt heeft. En dit doe je het best door van boven naar beneden te trekken. Het masker doet niet echt pijn bij het afnemen maar je moet het toch langzaam aan doen omdat het best wel fel trekt aan je huid. (Let hier dus ook bij op wanneer men veel donshaartjes heeft!) Het masker kan je er zeg maar niet in één “ruk” er af nemen, dit zou wel heel pijnlijk zijn. Waneer je het masker er afgenomen hebt kan het zijn dat er nog wat restjes achterblijven, deze kan je gemakkelijk verwijderen met een nat watje.

Als het masker er af is merk ik wel dat mijn gezicht rood ziet, maar dit trok gelukkig ook weer snel weg. Ik heb het masker getest op heel mijn gezicht en ik heb het masker getest alleen op mijn neusgedeelte. Bij beide kan ik jullie vertellen dat ik helaas geen resultaat zag. Het enige wat je op het masker kan terug vinden is kleine donshaartjes die je er bij het afnemen er mee uitgetrokken hebt maar voor de rest merk ik niet dat dit masker verstopte poriën en mee-eters heeft meegenomen. Mijn huid voelde erna ook net hetzelfde aan als ervoor, het was niet zachter geworden. Dit vind ik wel erg jammer.

Conclusie:

Voor mij werkte dit masker helaas niet, mijn verstopte poriën en mee-eters waren niet verdwenen en ik had niet het gevoel alsof ik net van bij de schoonheidsspecialist kwam zoals Pilaten beloofde. Mijn huid was na het afnemen van het masker rood maar gelukkig trok dit weer snel weg. Ook beloofde men bij het verkopen dat je er een jaar tot een half jaar ermee zou toekomen naargelang waarvoor je het masker wil gebruiken. Dit is zeker en vast niet het geval. Ik denk dat je het masker voor het volledig gezicht een 6 tal keer kunt gebruiken en voor de neusgedeelte een 10 a 12 keer. Dit hangt er natuurlijk vanaf hoe dik je het masker smeert. Ik zelf zou het masker niet meer kopen aangezien ik het toch best wel een nutteloos masker vind. Er zijn op de markt veel betere maskers die mijn verstopte poriën en mee-eters kunnen verwijderen. Pilaten heeft mij helaas niet kunnen overtuigen.

Het masker kan je bestellen op de webshop van Pilaten.nl voor de prijs van €12.00

Hebben jullie het zwarte Black Head masker ook al uitgetest? Wat vonden jullie ervan en van welk merk heb je het getest? Werkte het bij jullie wel of ook niet?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *