Real Techniques Miracle Complexion Sponge.

Ik gebruik al heel lang het liefste een Beautyblender voor het aanbrengen van mijn foundation, ik vind dit gemakkelijker en nauwkeuriger gaan dan met een foundation kwast. De foundation blend mooi in mijn huid en met een kwast merk ik dat dit bij mij toch niet zo goed lukt. Daarom dat ik altijd mijn foundation aanbreng met een Beautyblender.

Aangezien ik op zoek was naar een nieuwe kwam ik deze spons tegen, het ziet er net hetzelfde uit als een Beautyblender maar het is toch net even iets anders van vorm.

Real Techniques Miracle Complexion Sponge.

img_1766

De Real Techniques Miracle Complexion Sponge is een multifunctionele (latexvrije) spons waarmee je foundation mooi natuurlijk en egaal mee aanbrengt, onzuiverheden mee verdoezelt en makkelijk bij moeilijke plekjes als onder de ogen en langs de neus komt. Ook is deze spons goed te gebruiken voor het aanbrengen van creamy blush.

We kennen allemaal wel de Beautyblender. Een ei vormig spons met een een punt vanboven. Iedereen gebruikte het en iedereen had het wel in huis. Tot Real Techniques met een ander idee kwam. Waarom de vorm van een ei? Kunnen we het misschien anders en beter maken? Ja dat kan. Deze spons van Real Techniques heeft een aparte vorm en in plaats van een ei is het nu een halve ei geworden maar dan met een schuine kant aan. Maar waarvoor dient deze schuine kant? Lees even verder en dan kom je er alles over te weten.

Deze spons van Real Techniques is apart en maakt het daarom juist ook zo interessant voor te gebruiken. Je kan deze net zoals een Beautyblender droog of nat gebruiken, het liefste gebruik ik deze spons droog maar wanneer je een minder dekkend resultaat wilt kan je deze best nat gebruiken. Wanneer je deze spons nat maakt groeit hij net zoals een Beautyblender en wordt hij een stuk groter in formaat.

img_1765

De meeste mensen denken, waarom zou je deze spons nat moeten maken wat heeft het nut? Wanneer je deze miracle sponge nat maakt neemt hij minder foundation op, dan wanneer je hem droog zou gebruiken. Bij een droge spons verlies je helaas veel van je foundation omdat hij daarin trekt daarom is het handig om je spons even nat te maken zodat je zuinig met je foundation kan omgaan. Ook maakt het je dekking dan wel een stuk minder dit is ideaal voor diegene die niet houden van een heel dekkende foundation. Maar niet zo ideaal voor diegene die wel van een goede dekking houden, zij kunnen dan best een droge spons gebruiken.

De spons is oranje van kleur en voelt heel zacht aan en ligt gemakkelijk in de hand. zowel deppen als vegen kan voor deze spons beiden en brengt ook beide evengoed aan. Wel zuigt deze spons helaas een beetje foundation op maar dit kan je niet voorkomen en dit heeft elke spons en elke Beautyblender wel. Dat moet je er dan ook weer voor over hebben

img_1768

Deze spons heeft een schuine platte kant en die dient voor het contouren van het gezicht, ik gebruik deze schuine kant voor het aanbrengen van mijn foundation en dit werkt prima voor mij ik vind het daardoor ook juist heel fijn van deze spons dat het een schuine kant heeft, echt heel goed bedacht. Het middenstuk van de spons dient voor te blenden. Dit gebruik ik eerlijk gezegd niet zo vaak. Ook kan je de ronde kant gebruiken om blush aan te brengen. Dit heb ik zelf nog niet geprobeerd maar dit ga ik zeker eens uittesten. Het onderste puntje van de spons kan je gebruiken om je concealer mee aan te brengen. Dit werkt heel fijn en je kan gemakkelijk met deze punt overal bijkomen. Kortom je kan het gebruiken hoe dat jij het zelf wilt. Er zijn genoeg kanten aan om mee te experimenteren.

img_1769

Omdat deze spons oranje is wordt hij gelukkig niet zo snel vuil, ik bedoel hij wordt wel vuil maar je ziet het veel minder dan wanneer je bevoorbeeld een witte spons zou gebruiken, natuurlijk wil dit niet zeggen dat je hem niet mag vergeten regelmatig schoon te maken. Dit kan je best om de week of om de 2 weken doen wanneer je dit dagelijks zou gebruiken. Dit kan je doen met lauwwarm water en met een parfum vrije zeep of met baby shampoo. Ook kan je tevens een speciaal product kopen dat speciaal gemaakt is voor het schoonmaken van je make-up kwasten of sponzen. Dit is natuurlijk wat je zelf graag gebruikt.

Wees wel voorzichtig met het schoonmaken van deze spons want hij kan gemakkelijk scheuren, wrijf of knijp er niet te hard in want dan zouden er kleine scheurtjes in kunnen komen en dat willen we natuurlijk niet.

Conclusie: Ik ben super tevreden over dit product en ga zeker en vast hier meerdere sponzen van kopen, ze hebben dit in meerdere vormen en ik ben hier dan ook zeer benieuwd naar. Iedere spons met een andere vorm heeft een ander doeleinde en kan je voor andere manieren gebruiken. Ik kijk er alvast naar uit. Real Techniques heeft er een fan bij.

Deze Teal Techniques Miracle Complexion Sponge kan je verkrijgen bij de Di en online voor de prijs van €5,99.

Dit is heel betaalbaar en goedkoper dan de meeste Beautyblenders.

Wat vinden jullie van deze Miracle Sponge? Hebben jullie nog andere producten gebruikt van dit merk? Wat vinden jullie van hun kwasten?

Delen:

3 Reacties

 1. 12 november 2019 / 16:08

  Geweldig artikel, er zijn op zich wel enkele puntjes daar had ook wel over verteld mogen worden, maar voor de rest is ‘ie echt super. TP

  • Beauty Secrets
   Auteur
   13 november 2019 / 15:56

   Hey,

   Bedankt voor je reactie!

   Over welke puntjes had ik volgens jou dan nog wat meer over mogen vertellen? Ben namelijk heel erg benieuwd.. 🙂

   Groetjes Tatjana.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *