REDKEN EXTREME HAIR STENGTHENING COLLECTION.

Een aantal weken geleden heb ik mijn haar laten verven naar een ombre blond, aangezien het al een aantal jaar geleden is dat ik mijn haar nog eens liet verven, vind ik het ontzettend belangrijk om mijn haar de juiste verzorging en voeding te geven die het nodig heeft en die mijn haar verdiend. Zeker nu het geverfd is en je haar zich heel snel kan beschadigen en kan breken. Op aanraden van mijn persoonlijke kapster kocht ik een aantal producten van het merk Redken, ik had hier wel al eens eerder van gehoord maar ik had nog nooit eerder een product van dit merk uitgetest. Ik kocht drie producten uit dezelfde lijn en achteraf bleken dit ook de drie best verkochte producten uit deze lijn te zijn. Ik heb de producten een aantal weken uitgetest en vond het hoogtijd om ze aan jullie voor te stellen. Benieuwd wat de Redken Extreme Hair Strengthening Collectie bevat? En wat deze producten voor mijn geverfd haar hebben gedaan? Lees dan zeker even verder.

Extreme strengthening products give damaged hair the strength it needs to help prevent hair breakage and damage. Extreme shampoo, conditioner and mega mask, part of our SMART Haircare family, are now powered by RCT Protein Complex to fortify hair to be 15x stronger.* Extreme also infuses hair with proteins and can reduce hair breakage by up to 75%** with the combined use of Extreme Shampoo, Extreme Conditioner, and Extreme Anti-snap.

De Redken Extreme Hair Strengthening Collectie bevat 7 producten waaronder:

  • Redken Extreme Strengthening Mega Hair Mask 
  • Redken Extreme Length Sealer Split-end Treatment
  • Redken Extreme Length Primer Rinse Out Treatment
  • Redken Extreme Anti-snap Leave-in Treatment *
  • Redken Extreme Cat Protein Reconstructing Hair Treatment Spray
  • Redken Extreme Strengthening Conditioner *
  • Redken Extreme Strengthening Shampoo *

De drie producten die ik vandaag voor jullie ga reviewen zijn de: Redken Extreme Anti-snap Leave-in Treatment*, Redken Extreme Strengthening Conditioner* en de Redken Extreme Strengthening Shampoo*. Dit zijn ook meteen de drie meest verkochte producten uit de gehele collectie.

Redken Extreme Hair Strengthening Shampoo.

Haar dat beschadigd is heeft een tekort aan proteïne. Belangrijk bij beschadigd haar is dat het proteïne gehalte in je haar weer op pijl word gebracht. De Extreme Shampoo en Conditioner zit boordevol met proteïnen, en vullen het tekort weer aan. Waardoor je haar vanuit de haarvezel herstelt en versterkt word.

De volledige Redken Extreme Hair Strengthening Collectie heeft een blauwe kleur met moleculen op de fles afgebeeld, en dit vind ik ook wel goed bij deze lijn passen. De Redken Extreme Strengthening Shampoo heeft een inhoud van 300 ml en is 12 maanden houdbaar. De fles ziet er mooi, strak en vrij simpel uit. Meer heeft een shampoo fles ook niet nodig. De shampoo fles heeft een kleine zwarte klik dop, doormiddel van op de fles te duwen komt de shampoo eruit, dit vind ik ook de makkelijkste manier bij een shampoo omdat je zo het product gemakkelijk kan doseren. Op de fles kan je op de achterkant terug vinden waarvoor het product dient, evenals de ingrediënten die op de achterkant van de fles terug te vinden zijn.

De geur van de Redken Extreme Strengthening Shampoo is een beetje apart en het is niet onmiddelijk wat je van deze shampoo zou verwachten, het is wat aan de zoete en frisse kant maar ik kan niet echt omschrijven naar wat het juist ruikt. Ik vind het wel een heerlijke geur. Daar ben ik zeker wel tevreden over. Helaas verdwijnt de geur wel al vrij snel na het wassen, een nadeel voor diegene die van de geur houden, een voordeel voor diegene die de geur verschrikkelijk vinden.

De shampoo heeft een licht witte, bijna doorzichtige kleur. Je hebt er niet veel van nodig want zelfs het kleinste druppeltje begint al meteen te schuimen wanneer men deze in het haar in masseert. Een hoeveelheid van een 2 euro stuk is al meer dan voldoende. Mijn persoonlijke kapster heeft mij de raad meegeven om altijd je haar 2 keer te wassen, 1 keer voor al het vet en vuil uit het haar te halen en de 2e keer voor het haar te verzorgen. Sinds dien was ik dan ook mijn haar 2 keer per wasbeurt met deze shampoo. Na je haar te hebben gewassen met deze shampoo voelt het erna iets ruwer en droger aan. Maar het schijnt dat dit de beginfase is van het herstellen van je haar. Wanneer je na de shampoo de conditioner gebruikt is dat ruwe en droge gevoel meteen verdwenen. Mijn haar voelde na het wassen schoon en gezond aan.

De ingrediënten van de Redken Extreme Hair Strengthening Shampoo.

INGREDIENTEN:

AQUA/WATER/EAU, SODIUM LAURETH SULFATE, COCO-BETAINE, GLYCOL DISTEARATE, SODIUM CHLORIDE, DIMETHICONE, PARFUM/ FRAGRANCE, COCAMIDE MIPA, SODIUM BENZOATE, HEXYLENE GLYCOL, SALICYLIC ACID, GUAR HYDROXYPROPYLTRIMONIUM CHLORIDE, CARBOMER, CETYL ALCOHOL, SODIUM COCOYL AMINO ACIDS, BEHENTRIMONIUM METHOSULFATE, QUATERNIUM- 33, POTASSIUM DIMETHICONE PEG-7 PANTHENYL PHOSPHATE, BENZYL BENZOATE, SODIUM SARCOSINATE, PROPYLENE GLYCOL, LIMONENE, BENZYL ALCOHOL, ARGININE, 2-OLEAMIDO-1,3-OCTADECANEDIOL, HYDROLYZED SOY PROTEIN, LINALOOL, FUMARIC ACID, HYDROLYZED VEGETABLE PROTEIN PG-PROPYLSILANETRIOL, PHENOXYETHANOL, TETRASODIUM EDTA, POTASSIUM SORBATE, SODIUM HYDROXIDE, CITRIC ACID (D184533/1)

De Redken Extreme Hair Strengthening Shampoo van 300 ml is te koop voor € 14,83.

Redken Extreme Hair Strengthening Conditioner.

De Redken Extreme Strengthening Conditioner is een stuk kleiner van fles dan de shampoo, er zit ook minder inhoud in (250ml) maar dit vind ik voor een conditioner niet erg, meestal is je shampoo al op terwijl je nog hopen conditioner over hebt. Hier hebben ze dan toch zeker wel goed aan gedaan om de inhoud van de conditioner wat te verminderen. De fles ziet er hetzelfde uit als de shampoo fles, een blauwe kleur van fles waar moleculen op afgebeeld staan en waarop je op de achterkant nog wat meer informatie over het product kunt terug vinden, evenals de ingrediënten die je hier ook op de achterkant kunt terug vinden. Net zoals de shampoo fles, heeft ook de conditioner fles een klik dop waarmee je zelf het product kunt doseren.

De geur is net hetzelfde als bij de shampoo, zoetig en fris. Een geur waar ik van hou. De conditioner heeft een witte kleur en is iets dikker van structuur dan bij de shampoo. Je hebt er net zoals bij de shampoo niet veel van nodig. Een conditioner breng je alleen aan op de punten en lengtes van je haar en laat je ongeveer een minuut intrekken. Een conditioner hoef je maar 1 keer per wasbeurt te gebruiken. Na dat je de conditioner hebt uitgespoeld voelt het haar zeer zacht en glad aan. Een heel ander gevoel dan wanneer men enkel de shampoo zou gebruiken. De conditioner is hierbij dus zeker wel een must.

De ingrediënten van de Redken Extreme Strengthening Conditioner.

INGREDIENTEN:

AQUA/WATER, CETEARYL ALCOHOL, BEHENTRIMONIUM CHLORIDE, GLYCERIN, CETYL ESTERS, ISOPROPYL MYRISTATE, ISOPROPYL ALCOHOL, PHENOXYETHANOL, PARFUM/FRAGRANCE, LAURYL PEG/ PPG-18/18 METHICONE, CETYL ALCOHOL, SODIUM COCOYL AMINO ACIDS, BEHENTRIMONIUM METHOSULFATE, CITRIC ACID, CHLORHEXIDINE DIGLUCONATE, QUATERNIUM-33, ISOSTEARYL ALCOHOL, POTASSIUM DIMETHICONE PEG-7 PANTHENYL PHOSPHATE, DODECENE, SODIUM SARCOSINATE, POLOXAMER 407, PROPYLENE GLYCOL, BENZYL BENZOATE, ARGININE, 2-OLEAMIDO-1,3-OCTADECANEDIOL, HYDROLYZED SOY PROTEIN, HYDROLYZED VEGETABLE PROTEIN PG-PROPYL SILANETRIOL, SODIUM CHLORIDE, TETRASODIUM EDTA, POTASSIUM SORBATE (D184844/1).

De Redken Exteme Strengthening Conditioner van 250 ml is te koop voor € 16,07.

Redken Extreme Hair Strengthening Anti-snap.

Het laatste product dat ik getest heb uit de Redken Extreme Hair Strengthening Collectie is de Redken Extreme Anti-snap Leave-in Treatment, een behandeling die het haar herstelt, helpt slijtage en gespleten haarpunten tegen te gaan. Een product die je moet aanbrengen op handdoek droog haar op de beschadigde delen. En die je achteraf niet hoeft uit te spoelen.

De fles van de Anti-Snap Treatment ziet er weer hetzelfde uit als bij de shampoo en de conditioner, het enige verschil is dat deze fles een doseer pomp heeft en geen klik dop. Wat ik voor dit product ook wel het handigste vind. Zo kan je gemakkelijk naar gewens het aantal pompjes nemen die je voor je haar nodig hebt. De fles heeft een inhoud van 240 ml en is wederom 12 maanden houdbaar. Op de achterkant van de fles kan je er nog wat meer informatie over het product terug vinden, evenals de ingrediënten die ook op de achterkant van de fles op terug te vinden is.

Wederom is de geur hetzelfde als die bij de shampoo en de conditioner al heb ik wel het gevoel dat bij dit product de geur net iets sterker aanwezig is. Voor mij heel fijn omdat ik van de geur hou, maar minder fijn voor diegene die de geur vreselijk vinden. Nadat het haar volledig opgedroogd is merk je vrijwel niets meer van de geur.

Ook dit product heeft een lichte, witte bijna doorzichtige kleur en is qua structuur iets wateriger dan bij de shampoo en de conditioner. Je kan het een beetje vergelijken als met een serum. 2 a 3 pompjes is meer dan voldoende voor mijn haar en dit breng je dan aan op schoon, handdoek droog haar. Je masseert het in op heel het haar maar dan vooral op de lengtes en puntjes. Het product hoef je nadien niet uit te spoelen. De leave-in sluit na het aanbrengen van de crème de haarschubben om het haar te beschermen tegen warmteapparaten en vrije radicalen. Het product kan je een beetje vergelijken als een leave-in conditioner. Nadat je het product hebt gebruikt droog je je haar met een föhn of gewoon door de lucht.

Nadat ik dit product een tijdje heb getest heb ik het gevoel alsof mijn haar (in combinatie met de shampoo en conditioner) er zeker steviger van geworden is. Mijn haar is elastischer, voelt een stuk gezonder aan en mijn haar punten zijn niet gespleten. Mijn haar is opnieuw gezond, ziet er glanzend en stevig uit en zit vol volume. Ook merk ik op dat wanneer ik dit product gebruik mijn haar gemakkelijker doorkambaar is, wat haarbreuken voorkomt. Ik ben absoluut een fan van de Redken Extreme Hair Strenghthening Collectie.

De ingrediënten van de Redken Extreme Anti-snap Leave-in Treatment.

INGREDIENTEN:

AQUA/WATER/EAU, POLYACRYLAMIDE, PHENOXYETHANOL, AMODIMETHICONE, C13-14 ISOPARAFFIN, ISOPROPYL MYRISTATE, PARFUM/FRAGRANCE LAURETH-7, XYLOSE, HYDROLYZED SOY PROTEIN, TRIDECETH-6, HYDROLYZED VEGETABLE PROTEIN PG-PROPYL SILANETRIOL, ARGININE, CITRIC ACID, CETYL ALCOHOL, CETRIMONIUM CHLORIDE, BEHENTRIMONIUM METHOSULFATE, BENZYL BENZOATE, QUATERNIUM-33, LIMONENE, BENZYL ALCOHOL, LINALOOL, 2-OLEAMIDO-1, 3-OCTADECANEDIOL (D162261/2)

De Redken Extreme Anti-snap Leave-in Treatment van 240 ml is te koop voor € 18,41.

Conclusie:

Ik ben niet echt iemand die snel grijpt naar dure haar producten, zeker niet voor een shampoo en een conditioner. Maar omdat ik mijn haar heb laten verven (blonderen) wil ik er toch wel een beetje meer aandacht aan besteden omdat ik niet wil dat mijn haar nog meer beschadigd wordt. Op aanraden van mijn persoonlijke kapster nam ik deze producten in huis en ik moet eerlijk zeggen dat ik blij ben dat ik voor deze producten gekozen heb. Ze mogen dan wel iets duurder zijn dan de meeste haar producten maar ze hebben er echter wel voor gezorgd dat mijn haar terug stevig en gezond is. Mijn haar voelt zachter en gladder aan. En het ziet er zeker gezonder uit dan eerst. Zo blijven de punten er langer, mooier uitzien. En ik heb het idee dat ze minder snel tot niet splijten. Ook ziet het geblondeerde gedeelte van mijn haar er glanzend, en minder dof uit. Ik ben heel tevreden over de producten en ik ga zeker en vast de rest van deze collectie ook in huis halen, vooral het masker daar ben ik toch wel heel benieuwd naar.

De Redken Extreme Hair Strengthening Collectie kan je bestellen op Kapperskorting.com, wil je net zoals mij de drie meest bestelde producten van deze lijn in huis halen dan kan je alle drie de full size producten online bestellen in een pakket voor de prijs van € 43,23. Zo bespaar je een hoop geld en kan je net zoals mij kennismaken met deze producten. (klik hier voor het pakket online te bestellen).

Wat vinden jullie van Redken producten? Hebben jullie de Extreme Hair Strengthening collectie al geprobeerd? Wat is jullie favoriete product van Redken?

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *