SLEEK FACE FORM CONTOURING & BLUSH PALETTE.

SLEEK FACE FORM CONTOURING & BLUSH PALETTE.

(Helaas heb ik tijdens het fotograferen mijn pallet laten vallen, vandaar dat het pallet er wat “brokkelig” uitziet.)

Al een wat langere tijd heb ik dit Face Form Contour & Blush Pallet van Sleek in mijn make-up stash zitten. Ik gebruikte het helaas bijna nooit, tot ik het product weer naar boven haalde en ik het product zoals het ware “herontdekt” heb. Ik gebruik het product nu bijna iedere dag en ondertussen is het ook een holy grail van mij geworden. Dit product is een ideale combo pallet en heeft alles wat je nodig hebt om je gezicht diepte, warme en wat vorm te geven.

In het pallet zitten 3 kleurtjes, je hebt een bronzer (je kan het tevens ook gebruiken als een contour poeder!), een highlighter en een blush. Het pallet kan je in verschillende kleuren kopen waaronder: Fair (dit zijn ook meteen de lichtste kleuren), Light, Medium en Dark. Ik heb mijn pallet in de kleur: light 373. Dit zijn lichte kleuren en deze zijn ideaal voor mijn bleke huid. Het pallet heeft een inhoud van 20 gram en is 24 maanden houdbaar.

Het pallet zelf ziet er vrij simpel en neutraal uit, het pallet is zwart en bovenop staat er Sleek MakeUP als tekst. De tekst is ook vrij simpel, zwart maar dan blinkend. Het pallet is vrij klein en is hierdoor ook gemakkelijk om overal mee naar toe te nemen. Op de achterkant van het pallet kan je nog wat meer informatie terug vinden. Het pallet is makkelijk te openen doormiddel van de bovenkant en de onderkant vast te houden en dan de bovenkant naar boven te klikken.

Wanneer je het pallet opent zie je meteen 3 prachtige kleuren, de 3 kleuren hebben geen naam gekregen maar het is op deze volgorde: een bronzer, een highlighter en een blush. je ziet dat de kleuren ook vrij licht en neutraal zijn maar dit is ideaal voor mijn bleke huid. Het pallet bevat ook een spiegeltje wat altijd wel heel handig is wanneer men het product ergens mee naartoe neemt.

De blush die je in het pallet ziet is de welbekende Rose Gold, de populairste blush van Sleek. Het is een prachtige, koraalroze kleur met een geweldige gouden glans. 

Als ik alle 3 de kleuren swatch op mijn arm zie je meteen dat deze best wel goed gepigmenteerd zijn. De bronzer heeft een wat donkere en mattere kleur maar wanneer je de highlighter en de blush gaat bekijken zie je dat er in beide toch wel een shimmering inzit. De blush heeft een warme, koraalroze kleur en is het felste gepigmenteerd van alle 3 de kleuren. Hier gaan de bleke huidjes onder ons zeker en vast mee moeten opletten, en laagje per laagje gaan werken. De poeders hebben een vaste maar heel fijne structuur en de poeders gaan ook niet snel “los” in het pallet komen te zitten.

Ik begin eerst met mijn gezicht voor te bereiden en breng een primer een foundation een concealer en transparante poeder aan. Daarna begin ik met de eerste kleur: de bronzer. De bronzer breng ik aan met een kwast en dit breng ik aan ter hoogte van mijn oren tot lichtjes naar mijn mond, ik stop halverwege zodat de bronzer niet volledig mijn mondhoek bereikt. Zo creër je diepte en warmte. De bronzer geeft goed veel pigmentatie af, let hierbij dus op dat je niet te veel in één keer gaat gebruiken. Je kan gemakkelijk opbouwen maar afbouwen gaat niet. De bronzer geeft mij een mooie “gezonde” look en creëert wat warmte en diepte in mijn wangen.

Dan ga ik meteen over naar de 3e kleur en ik sla de 2e kleur eventjes over. Nu ga ik de blush aanbrengen, dit doe ik ook met een kwast en breng de blush aan op de appeltjes van mijn wangen. Ik blend de blush goed uit. Ook de blush geeft veel pigmentatie af, let hier ook mee op. De blush geeft mij ook weer een “gezonde” look en laat me een beetje blozen. De blush geeft veel warmte af en past perfect bij de bronzer.

Als laatste ga ik de highlighter aanbrengen, dit doe ik ook weer met behulp van een kwast en breng de highlighter aan op mijn jukbeenderen net boven waar ik mijn blush heb aangebracht. Ook breng ik een beetje highligther aan op de brug van mijn neus en een klein beetje boven mijn bovenlip. Met de highlighter licht ik delen van mijn gezicht op. Let hier ook weer op dat deze ook goed gepigmenteerd is. Breng dus altijd maar een klein beetje op je kwast aan zodat je kan opbouwen. De highlighter is goed shiny en heeft een gouden glans erin.

Zoals je kan zien zijn de producten perfect op elkaar afgestemd! De bronzer brengt een mooie, natuurlijke schaduw en diepte aan onder mijn jukbeenderen, de blush zorgt voor een mooi blosje op de wangen en de highlighter maakt het plaatje af met een geweldige glans. Dit pallet is een ideale trio die perfect bij elkaar afstemt.

De kleuren blijven gedurende de dag goed zitten en bijwerken is helemaal niet nodig.

De ingrediënten van het Sleek pallet:

INGREDIENTS:

Pressed Powder: Talc, Aluminum Starch Octenylsuccinate, Nylon-12, Dimethicone, Bis-Diglyceryl Polyacyladipate-2, Polymethyl Methacrylate, Magnesium Stearate, Jojoba Esters MAY CONTAIN: YELLOW IRON OXIDE(CI 77492), RED IRON OXIDE(CI 77491), BLACK IRON OXIDE(CI 77499), D&C RED 30(CI 73360) Highlighter: Mica, Talc, Zea Mays (Corn) Starch, Bis-Diglyceryl Polyacyladipate-2, PentaerythritylTetraisostearate, Nylon-12, Silica, Dimethicone, Zinc Oxide, Magnesium Stearate MAY CONTAIN: YELLOW IRON OXIDE(CI 77492), RED IRON OXIDE(CI 77491), BLACK IRON OXIDE(CI 77499), D&C RED 30(CI 73360), FD&C YELLOW 6(CI 15985), TITANIUM DIOXIDE(CI 77891).

Conclusie:

Zoals jullie al eerder hebben kunnen lezen is dit pallet een holy grail voor mij. Ik ben blij dat ik dit pallet weer bovengehaald heb uit mijn make-up stash, aangezien het echt een topper is! De kleuren stemmen perfect af op elkaar. Een 3-in 1 pallet die je gemakkelijk kan meenemen. De kleuren zijn goed gepigmenteerd en blijven lang, maar dan ook erg lang zitten. Bijwerken is niet nodig! De bronzer heeft een mooie matte kleur en de blush en de highlighter hebben een mooie gouden glans. Ze geven mijn gezicht diepte, warme en ik heb een “gezonde” uitstraling. Dit pallet is ideaal voor meiden met een bleke huid aangezien de 3 kleuren helemaal niet te donker voor me zijn. Wanneer je een wat donkerdere huid hebt kan je beter kiezen voor een wat donkerder pallet. Maar met dit pallet kan je zeker en vast ook niets mee mis doen. Kortom dit pallet van Sleek is een aanrader voor iedereen die houdt van contouren, highlighten en een leuke blos op de wangen wil.

Het Sleek Face Form Contouring & Blush Palette kan je vinden bij de DI en online op de website van Sleek. Het pallet kan je kopen voor de prijs van € 13,49.

Wat vinden jullie van de producten van Sleek? Wat is jullie holy grail? Hebben jullie het pallet al eens geprobeerd, en wat vonden jullie ervan? Laat het me zeker even weten!

0

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *