SLEEK PRECIOUS METALS HIGHLIGHTING PALETTE.

Een vrouw kan maar niet genoeg highlighters hebben, je hebt ze in alle kleuren en in alle tinten. Ik ben daarom ook altijd wel op zoek naar een nieuwe highlighter met een leuke tint en met een warme of een koele ondertoon. Het liefste gebruik ik highlighters met een warme ondertoon, deze passen het beste bij mijn huid. Toen ik onlangs in een pakketje een highlighter palette van het merk Sleek ontvangde was ik hier uiteraard heel benieuwd naar en heb deze voor jullie uitgetest. Het Precious Metal Highlighting Palette van Sleek kan je gebruiken voor het gezicht en voor het lichaam, ja ook voor het lichaam! Het palette bevat drie crème highlighters en één poeder highlighter. Benieuwd naar deze vier highlighters? Lees dan zeker snel verder.

“This multitasking must-have creates a gorgeous all-over shimmer that instantly enhances the complexion with a fresh, radiant glow.

  • Includes three luxurious velvet cream formulas and one powder

  • Versatile face and body highlighting palette complements all skin tones

  • The iridescent, metallic finishes add a radiant glow and a luminous polish to the skin”

Bijna alle verpakkingen van Sleek zien er wel ongeveer hetzelfde uit, een zwart kartonnen doosje met het product er op afgebeeld. Op de achterkant vind je informatie over het product zelf en over hoe je het moet gebruiken en op welke manieren je het product kan aanbrengen. Ook kan je er de ingrediënten en de houdbaarheidsdatum (24m) op terug vinden.

Wanneer ik het palette uit het doosje haal ben ik toch wel aangenaam verrast, dit is geen mat zwarte palette zoals bijna alle andere paletten van Sleek maar een glanzend bronzen palette. Ik vond de mat zwarte paletten wel iets hebben maar ik was toch wel aangenaam verrast toen ik dit palette zag. Een leuke verandering. Wat dan wel weer een nadeel is, dat je al heel snel vingervlekken op het doosje ziet zitten.

Ook het manier van sluiten hebben ze anders gemaakt, bij de mat zwarte paletten kan je het palette sluiten doormiddel met een klik, bij dit palette is dit niet zo en sluit het magnetisch. Persoonlijk heb ik liever het klik-systeem, op één of andere manier vind ik dit beter sluiten en vind ik het veiliger.

Linksboven Platinum, Rechtsboven Antique Bronze, Linksbeneden Royal Gold, Rechtsbeneden Renaissance Gold.

Op de achterkant van het palette vind je de namen van de vier highlighters: Platinum (een witte crème highlighter met een parelmoere glans eroverheen, met zilveren en roze glitters.), Royal Gold (een lichtgouden crème highlighter met grove witte en gouden glitters), Antique Bronze (een beige crème highlighter met grotendeels gouden en een paar zilveren glitters) en als laatste de kleur Renaissance Gold (dit is een bronzen poeder highlighter met gouden glitters en die redelijk donker is, voor een lichte huid kan je deze best gebruiken als een bronzer, voor de wat donkerdere huid kan je deze wel gebruiken als highlighter).

Wanneer ik het palette open zitten er vier kleuren in, in de eerste rij bevindt zich 2 crème highlighters, de onderste rij is een crème en een poeder highlighter. Er zit een klein kwastje bij waarmee je de highlighter kunt aanbrengen, en natuurlijk zit er zoals in elk Sleek palette een spiegeltje aan het palette. Dit blijf ik natuurlijk heel erg handig vinden.

Op de achterkant van het doosje van het palette kun je informatie terug vinden over hoe je de highlighter kunt aanbrengen, dit is natuurlijk een richtlijn. Ik heb de highlighters met het bijbehorende kwastje zo aangebracht zoals op de beschrijving beschreven stond.

  • Stap 1: Geef je wenkbrauwen een lift door Platinum op het wenkbrauwbot aan te brengen.
  • Stap 2: Geef je jukbeenderen glans met Antique Bronze.
  • Stap 3: Highlight de brug van je neus met Royal Gold.
  • Stap 4: Laat je lippen voller lijken door Renaissance Gold op de cupid’s bow aan te brengen.

Zoals ik al zei zijn de stappen op de verpakking maar een richtlijn, je hoeft de stappen niet aan te houden en je kan natuurlijk kiezen welke kleur je gebruikt en hoe je de highlighter aanbrengt.

De crème highlighters zijn redelijk olie-achtig, maar zijn heel zacht en makkelijk te blenden, ze smeren daarom ook zeer goed uit op de huid, ze smelten als het ware samen met je huid en zorgen ervoor dat er een leuke glans achterblijft die heel de dag goed blijft zitten. Er zitten koele en warme tinten bij, de highlighters kunnen dus wel voor elke huidtint gebruikt worden. Let wel op dat je niet te veel product in één keer op je kwast neemt.

Het bijbehorende kwastje die ik ervoor gebruikt heb, vind ik helaas niet zo erg fijn in gebruik, hij is redelijk hard en verdeelt de highlighter ook niet erg mooi. Ik gebruik daarom het liefste mijn eigen kwast voor de highlighters uit het Sleek Palette.

De poeder highlighter is redelijk donker van kleur en aangezien ik een hele licht huid heb valt het bij mij nauwelijks op dat dit een highlighter is. Ik heb de poeder highlighter gebruikt zoals de beschrijving zij op het cupid’s bow bovenaan mijn lip. Maar helaas ziet het er bij mij meer uit als een bronzer dan als een highlighter. Ik ga de poeder higlighter dan ook blijven gebruiken als een bronzer. Voor diegene die een wat donkerde huid hebben kunnen dit natuurlijk wel als highlighter gebruiken.

De ingrediënten van het Sleek Precious Metals Highlighting palette.

INGREDIENTS:

Ethylhexyl Palmitate, Dimethicone, Ozokerite, Isononyl Isononanoate, Caprylyl Methicone, Talc, Magnesium Stearate, Mica, Paraffinum liquidum, Polybutene, Methylparaben, Propylparaben, Tin Dioxide, May Contain: CI 77891, CI 77491, CI 77492, CI 77499, CI 15850.

Conclusie:

Ik vind de crème highlighters ontzettend leuk in gebruik, ze zijn heel zacht en brengen zeer gemakkelijk aan. Doordat de crème higlighters redelijk olie-achtig zijn smelten ze onmiddellijk in de huid en laten ze een mooie subtiele glans achter die heel de dag blijft zitten. Je kan ze gemakkelijk met de vingers aanbrengen of met een kwastje. Er zitten koele en warme tinten tussen dus er is voor iedereen wel keuze. De poeder higlighter vind ik jammer genoeg voor mij net iets te donker waardoor deze bij mij meer lijkt op een bronzer dan op een highlighter. Deze ga ik dan verder ook blijven gebruiken als een bronzer. Voor diegene die een wat donkerde huid hebben is deze poeder highlighter wel meer geschikt als een highlighter en gaat uiteraard ook deze zeer mooi glanzen.

Prijs, kwaliteit vind ik dit een prima highlighter palette, met vier mooie kleuren die je dagelijks in je make-up routine kunt gebruiken. Ze zijn mooi glanzend en blijven gedurende de dag zeer goed zitten.

Het Sleek Precious Metals Highlighting Palette kan je online bestellen op boozyshop.be voor de prijs van €13,95.

Wat vinden jullie van de producten van Sleek? Wat vinden jullie van het highligting palette? Vinden jullie de kleuren mooi en wat is je favoriet?

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *