Smashbox Always Sharp Waterproof Kôhl Liner.

Ik draag al jaren een zwart potlood op mijn bovenste ooglid en ben er nog niet van af gestapt, dit past nu eenmaal bij mij en daardoor lijkt het alsof mijn ogen groter zijn (aangezien ik heel kleine ogen heb) en ook alsof ik een wakkerdere blik heb. Ik ben er blij mee en heb daardoor ook al veel oog potloden getest, gaande van budget tot high-end producten. Tot ik deze van Smashbox tegen kwam en ik moet eerlijk zeggen, ik ben er weg van!

Smashbox Always Sharp Waterproof Kohl liner.

img_1434

Ik heb de zwarte kleur genaamd Raven, ik gebruik altijd zwarte oogpotloden en stap daar zelden van af, alhoewel ik laatst ééntje ontdekt heb met een donker grijze kleur die toch ook wel een favoriet van mij is geworden, waar later ook nog een artikel over komt.

Het hele bijzondere van dit oogpotlood is dat hij ‘Always Sharp’ is. Elke keer wanneer je het dopje van het oogpotlood afdraait, slijpt hij het puntje van de potlood mooi scherp. Daardoor heb je altijd een mooi scherp puntje aan je potlood! Ook is hij waterproof wat zeker een pluspunt is.

img_1432

Ik was heel benieuwd naar dit oog potlood en bracht hem gelijk aan op mijn oogleden, ik was als eerste echt verrast want wanneer je het dopje opendraait zie je inderdaad dat het puntje van de potlood heel scherp is wat heel fijn is om aan te brengen. Het is een echt diep zwarte kleur en het heeft een wat vettere textuur maar het bracht echt heel fijn aan en je kon er heel gemakkelijk mee een lijntje trekken gaande van een heel fijn lijntje tot een heel dik lijntje, wat je zelf maar mooi vind natuurlijk. Ook kan je hem gemakkelijk blenden voor een smokey-eye effect.

img_1473

img_1472

Waneer je het potloodje hebt aangebracht zie je dat het puntje niet meer zo scherp is als tevoren. Maar wanneer je het dopje er weer op draait en dan weer open draait zie je dat het puntje weer heel scherp is geworden, ik werd hier echt heel blij van, geen gedoe meer met puntenslijpers en potloden met een botte punt waar je niet goed mee kan werken. Echt een pluspunt. En zeker handig voor mee te nemen op reis want je hoeft geen puntenslijper meer mee te nemen!

img_1431

Maar natuurlijk zitten er ook wel wat nadelen aan. Zo breekt het puntje af en toe af en het is natuurlijk niet echt zuinig in gebruik. Elke keer dat je je potlood gebruikt, wordt het geslepen. Dat zou je zelf niet zo snel doen met een gewoon potlood die je zelf moet slijpen en daardoor doe je niet heel lang met de Smashbox Always Sharp Waterproof Kohl Liner. Maar dat vind ik opzicht niet zo een heel groot probleem. Zolang de kwaliteit het maar ten goede doet.

Ook deed ik er best wel lang over om te zoeken hoe je meer potlood uit de huls kan krijgen aangezien hij toch telkens een beetje kleiner wordt door het te gebruiken, hoe je het dus moet doen is, wanneer je het dopje hebt opengedraaid kan je het omhulsel waarin het potloodje zit naar beneden trekken en dan komt er meer potlood tevoorschijn. Dit is iets wat toch wel echt aangegeven mocht worden aangezien ik er toch wel even over heb gedaan om dit te vinden.

Ik zal jullie even de voor en nadelen opsommen van dit potloodje:

Voordelen:

 • Heeft altijd een scherpe punt.
 • Hij is waterproof.
 • Heeft een intens zwarte kleur.
 • Hij heeft een vette textuur waardoor je hem gemakkelijk kan aanbrengen en kan blenden.
 • Je kan hem perfect op je waterlijn aanbrengen.
 • Blijft heel de dag zitten.
 • Je kan het makkelijk in de Douglas verkrijgen of in de online shop.
 • Het is verkrijgbaar in 8 kleuren.

Nadelen:

 • Hij heeft een wat hogere prijskaartje €21,50.
 • Door elke dag slijpen van het potlood geraakt het snel op (dat is wel op te lossen door het dopje er niet helemaal op te draaien).
 • Het puntje kan snel afbreken.
 • Het is best wel onduidelijk hoe je meer potlood uit de huls krijgt.

Zo, de voordelen zijn toch wel wat meer dan de nadelen en ik kan je ook wel zeggen dat het puntje ook niet altijd afbreekt bij het gebruiken en je toch nog wel met een dagelijks gebruik toch een 2-3 tal maanden met je potlood kan doen, wat ik toch nog wel vrij lang vindt. Dus zo erg zijn de nadelen nog niet.

img_1427

Ik vind dit een prima oog potlood en is zeker een favoriet van mij geworden desondanks de nadelen, je kan er een perfect lijntje mee maken en het blijft heel de dag zitten wat ook nog eens waterproof is, Yep dit is hem!

Ik raad het iedereen aan en je zult er niet meer zonder kunnen.

Wat vinden jullie van dit potloodje? Wat denken jullie over de “Always Sharp”? Handig of juist niet handig? Weten jullie nog meer voordelen of nadelen?

Delen:

1 Reactie

 1. 3 maart 2017 / 10:02

  The genius store cadell, they’re running out of you.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *