THE BODY SHOP INTENSELY REVITALISING FACIAL OIL.

The Body Shop heeft al enkele jaren de Oils Of Life productlijn in hun schappen liggen. Deze serie bevat 3 kostbare zaadoliën die de huid zouden voeden, revitaliseren, je huid doen laten stralen en de tekenen van huidveroudering zou verminderen. Kortom de serie bevat heel veel positieve eigenschappen voor de huid. Ik stel jullie voor aan de 3 zaadoliën die in de Oils Of life serie verwerkt zijn: Zwarte komijnzaadolie, die zorgt voor een flinke dosis antioxidanten. Cameliazaadolie, vanwege het hoge gehalte oliezuur. En als laatste: Rozenbottelolie, die rijk is aan omega 3 en omega 6 vetzuren. Allemaal veelbelovend dus.

Toen ik laatst The Body Shop winkel binnenstapte vond ik het eens tijd om na al die jaren dat de Oils Of Life serie al in de rekken ligt de serie toch maar eens uit te proberen, ik kocht alle producten uit deze serie en ga ze de komende tijd één voor één aan jullie voorstellen. Vandaag ga ik het namelijk hebben over de Intensely Revitalising Facial Oil. Benieuwd wat deze olie voor mijn huid heeft gedaan? Lees dan zeker even verder.


De Oils Of Life collectie bestaat uit 6 producten waaronder:

  • Oils Of Life Intensely Revitalising Cream ( €27 )
  • Oils Of Life Intensely Revitalising Gel Cream ( €27 )
  • Oils Of Life Intensely Revitalising Essence Lotion ( €16 )
  • Oils Of Life Intensely Revitalising Sleeping Cream ( €35 )
  • Oils Of Life Intensely Revitalising Eye Cream Gel ( €22 )
  • Oils Of Life Intensely Revitalising Facial Oil ( €35 )

Om te beginnen ziet het glazen flesje er onwijs leuk en zeer luxueus en duur uit, het flesje heeft een inhoud van 30 ml en heeft een handig pipetje waardoor dat je de olie makkelijk kan doseren. Om product in het pipetje te krijgen moet je even op het pipetje duwen waneer dat het nog in het flesje zit zo komt er namelijk olie in het buisje te zitten. The Body Shop adviseert ons om maximaal 2 druppels (2-3 voor de zeer droge huid) te gebruiken op het gezicht, hals en decolleté alvorens je een dagcrème of een nachtcrème aanbrengt. Je brengt hem er dus ervoor aan en maximaal maar met 2 druppels. Verder in dit artikel kan je lezen waarom 2 druppels olie meer dan genoeg gaan zijn.

De meesten onder ons gaan waarschijnlijk onmiddellijk denken, oei een olie voor het gezicht? Maakt dit mijn huid niet vettig? Het antwoordt hierop is nee, deze olie maakt je huid niet vettig doordat de olie zeer snel in de huid trekt en zeer snel wordt opgenomen door de huid. Oliën bevatten essentiële vetzuren die het menselijk lichaam nodig heeft en speelt een cruciale rol voor een normale werking en uitstraling van de huid. Oliën helpen zowel de hele dag als de nacht vocht vast te houden en geven een vochtregulerende boost. Het gebruik van oliën is daarom geschikt voor alle huidtypes, zelfs voor een vette huid.

De olie ruikt zeer sterk en kruidig en is goed aanwezig, je moet voor deze geur zijn. Ik kan me namelijk voorstellen dat niet iedereen deze geur kan appreciëren. Ikzelf vind de geur niet storend en vind het bij het product passen. Als ik een druppeltje olie op mijn hand doe merk ik meteen op dat dit een echte pure olie is, het voelt zeer rijk aan en zelfs een klein beetje vettig. Maar dit is bij alle olie’s wel zo het geval.

Wanneer ik de olie op mijn gezicht wil aanbrengen doe ik wat The Body Shop mij aanbeval ik gebruik max. 2 druppeltjes en masseer de olie zachtjes in mijn gezicht. Wanneer ik de olie aan het aanbrengen ben valt het mij meteen op dat de geur minder overheersend is dan wat ik eerst had gedacht, de geur valt nauwelijks op en is natuurlijk een zeer groot pluspunt voor diegene die niet zo van een kruidige geur houden. Ik merk ook meteen op dat 2 druppeltjes olie meer als genoeg is, meer heb je hier echt niet van nodig. Met 2 druppels olie kan je je gezicht, hals en decolleté mee insmeren. Wanneer je te veel olie gaat gebruiken gaat je gezicht vettig worden en dat is natuurlijk niet de bedoeling.

Waar ik aangenaam verrast over was, was dat de olie zeer snel in mijn huid trok. Op het begin had ik hier toch wel wat mijn twijfels over aangezien de olie best wel rijk en vettig aanvoelde en ik hierbij dus dacht dat de olie toch wel zijn tijd nodig ging hebben voor in te trekken, was dit toch niet zo het geval. De olie voelt op mijn huid niet vettig aan. Hij laat wel een subtiele glans achter, als je hiervoor niet bent kan je de olie beter laten staan in de ochtend en hem enkel s’avonds gebruiken alvorens je een nachtcrème aanbrengt, zo kan de olie in de nacht goed zijn werk doen en sta je in de ochtend op met een stralende huid.

Ondanks de subtiele glans die de olie achterlaat voelt mijn huid wel heel zacht aan, mijn huid is gevoed en straalt. Mijn huid ziet er met deze olie er duidelijk beter uit en heb een gevoel dat de olie een kalmerende werking heeft op mijn huid. Mijn huid is soepeler en gehydrateerd. Bij dagelijks gebruik hiervan merk je wel een duidelijk resultaat. Omdat ik nog geen rijpe huid heb en dus ook nog geen rimpeltjes en fijne lijntjes heb kan ik jullie niets zeggen over de tekenen van huidveroudering die zou verminderen. Maar ik ben er wel van overtuigd dat als je deze olie dagelijks in je huid verzorgings routine gebruikt dat zeker en vast zal helpen.

De ingrediënten van de Oils Of Life Intensely Revitalising Facial Oil.

INGREDIENTS:

Caprylic/Capric Triglyceride (Emollient), Olea Europaea Fruit Oil/Olea Europaea (Olive) Fruit Oil (Emollient), Simmondsia Chinensis Seed Oil/Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil (Skin Conditioning Agent – Occlusive), Camelina Sativa Seed Oil (Emollient), Rosa Canina Fruit Oil (Skin Conditioning Agent), Camellia Oleifera Seed Oil (Skin Conditioning Agent – Emollient), Nigella Sativa Seed Oil (Emollient), Parfum/Fragrance (Fragrance Ingredient), Tocopherol (Antioxidant), Pentaerythrityl Tetra-Di-t-Butyl Hydroxyhydrocinnamate (Antioxidant), Limonene (Fragrance Ingredient), Linalool (Fragrance Ingredient), Citronellol (Fragrance Ingredient), Geraniol (Fragrance Ingredient), Pelargonium Graveolens Flower Oil (Fragrance Ingredient), Rosmarinus Officinalis Leaf Oil/Rosmarinus Officinalis (Rosemary Leaf ) Oil (Fragrance Ingredient), Origanum Majorana Leaf Oil (Refreshing Agent), Anthemis Nobilis Flower Oil (Fragrance Ingredient), Coumarin (Fragrance Ingredient), Lavandula Angustifolia Oil/Lavandula Angustifolia (Lavender) Oil (Natural Additive), Lavandula Hybrida Oil (Fragrance Ingredient), Citral (Fragrance Ingredient), Citrus Aurantium Dulcis Peel Oil/Citrus Aurantium Dulcis (Orange) Peel Oil (Fragrance Ingredient).

Zoals jullie al aan de ingrediënten lijst kunt zien zit er dus duidelijk veel plantaardige oliën in. De bestanddelen van de olie zijn echt puur, het bevat geen parabenen, siliconen of minerale olie.

Conclusie:

Ik vraag me af waarom ik na al die jaren dat deze serie al in de schappen van The Body Shop ligt, ik mij dit product al niet eerder gekocht heb? Ik had hier al heel veel reviews over gelezen en telkens met hetzelfde resultaat. Deze olie is geen wondermiddel maar het ligt er toch heel kortbij. Telkens las ik dat je met deze olie zeer goede resultaten behaalde maar nooit eerder haalde ik de olie in huis. Ik ben enorm tevreden dat ik uiteindelijk toch de stap heb gezet en de olie gekocht heb. De olie is zeer fijn in gebruik, je hebt er niet veel van nodig en je haalt met 2 druppeltjes al uitstekende resultaten. Mijn huid voelt zacht en gevoed aan. Het laat mijn huid stralen en heeft een kalmerende werking. De olie laat wel een subtiele glans achter op de huid, hier moet je natuurlijk voor zijn daarom laat ik hem liever in de ochtend staan maar voor deze olie s’avonds te gebruiken alvorens je een nachtcrème smeert vind ik dit een zeer goede olie, die veelbelovend is en een goed resultaat geeft!

De Oils Of Life Intensely Revitalising Facial Oil kan je verkrijgen bij The Body Shop voor de prijs van € 35. Hiervoor het je een flesje van 30 ml.

Wat vinden jullie van de Oils Of Life collectie? Welk product vinden julie hier het fijnste van? Wat vinden jullie van de olie? Welke collectie’s van The Body Shop vinden jullie nog erg goed? Laat het me zeker even weten.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *