The Body Shop – Shea Butter.

Wie de producten van The Body Shop kent, heeft vast al wel eens gehoord van hun producten met Shea Butter. Zo heb je de Shea Nourishing Body Butter, wat al jaren in hun assortiment zit en een best seller van hun is. Maar sinds kort hebben ze ook een shampoo, conditioner en haarmasker aan hun Shea assortiment toegevoegd. Al deze producten zijn verwerkt met Shea Butter maar nog nooit eerder had The Body Shop een product uitgebracht met Shea Butter in zijn puurste vorm. En dat product is sinds kort verkrijgbaar in de winkel! De Moisturising Multi-Purpose Shea Butter For Body, Hair, Face & Lips. Shea Butter in zijn puurste vorm, met zorg gemaakt uit duurzaam geoogste sheanoten. Toen ik dit product binnenkreeg stond ik te popelen om het uit te testen en ga jullie er vandaag mijn eerlijke mening over geven. Benieuwd geworden? Lees het artikel dan zeker even verder.

the body shop shea butter

“Onze iconische Community Trade Shea Butter in zijn puurste vorm, met zorg gemaakt uit duurzaam geoogste sheanoten door een coöperatie van vrouwen in Ghana. De Ghanezen gebruiken sheaboter al generaties lang om hun huid en haar te beschermen tegen de droge ‘Harmattan’-wind uit de Sahara. Deze intensief verzorgende, veelzijdige boter kun je gebruiken op je lichaam, haar, gezicht en lippen.”

 • Sheaboter
 • 100% van natuurlijke oorsprong
 • Gemaakt van 192 sheanoten
 • De huid voelt gehydrateerd aan
 • Werkt verzorgend en verzachtend, zorgt ervoor dat een droge, gevoelige huid minder trekkerig en droog aanvoelt
 • De huid voelt verzorgd, zachter, soepeler en gladder aan
 • Droog tot zeer droog haar oogt verzorgd en gehydrateerd
 • Hydrateert en verzacht de lippen
 • 100% recyclebare buitenverpakking
 • Geschikt voor droge en gevoelige huid en droog haar
 • Vegan

the body shop shea butter

De 100% Natural Shea Butter van The Body Shop zit verpakt in een 100% recycleerbaar karton verpakking. Je kan op de verpakking enorm veel informatie over het product terug vinden, en hoe je het product moet gebruiken. Verder kan je er ook nog wat meer informatie op terug vinden over de afkomst van Shea Butter, en waarvoor je het product allemaal kan gebruiken. Je kan er ook nog de volledige ingrediëntenlijst, de houdbaarheidsdatum (12 maanden) en de inhoud van 150 ml er op terug vinden. De verpakking ziet er leuk uit en spreekt me zeker aan.

De Shea Butter zelf zit verpakt in een geplastificeerd zakje die hersluitbaar is, je kunt dus gemakkelijk een deel eruit nemen en de rest luchtdicht bewaren. Op de achterkant van het geplastificeerd zakje kan je wederom wat meer informatie over het product terug vinden en hoe je deze het best kan bewaren. De Shea Butter voelt in het zakje heel stevig en hard aan, maar zou doormiddel van het product tussen je handen te wrijven zachter moeten worden.

De Shea Butter heeft een witte kleur en een rijke, stevige en romige textuur die smelt op de huid. The Body Shop noemt het product multifunctioneel, waardoor je deze kan inzetten voor heel veel verschillende doeleinden zoals: lichaam, gezicht, lippen en haar. Zo kun je het product gebruiken als een lippenbalsem, een haarmasker of als een body butter. Maar je kan er ook DIY recepten mee maken, zoals bijvoorbeeld je eigen lipscrub. Dat is zelfs heel gemakkelijk om te maken! Wat heb je nodig? 1 Theelepel Shea Butter en 1 theelepel suiker (eventueel een heel klein beetje warm water) en je eigen scrub is in een mum van tijd klaar!

the body shop shea butter

the body shop shea butter

Zelf gebruik ik het product graag bij een zeer droge huid, denk maar aan een droge huid of schrale lippen in de winter. Ik neem dan een klein beetje Shea Butter uit het zakje en wrijf deze tussen mijn handen warm tot dat het product wat zachter en romiger begint aan te voelen. Ik breng deze dan aan op de droge plekken op mijn huid en je merkt meteen dat de huid intens gehydrateerd, gevoed en verzorgd wordt. Het enige nadeel aan het product is dat het best wel wat aan de vette kant is, wanneer je bijvoorbeeld je hele lichaam hiermee wilt insmeren zou je toch wel een lange tijd moeten wachten vooraleer het product volledig is ingetrokken in de huid alvorens men zich kan aankleden. Ik gebruik het product dus enkel en alleen op plaatsen waar het echt droog en trekkerig aanvoelt of wanneer ik schrale en drogen lippen heb.

Je kan het product ook aanbrengen op je haar, maar doe dit dan enkel en alleen op de punten van het haar. Van zodra je de Shea Butter als een haarmasker gebruikt en over heel het haar verdeelt, en je het daarna wil uitspoelen blijft het haar er vettig uitzien, en dat is natuurlijk iets wat je wil vermijden.

the body shop shea butter

De ingrediënten van de Shea Butter van The Body Shop.

INGREDIËNTEN:

Butyrospermum Parkii Butter/Butyrospermum Parkii (Shea) Butter, Citric Acid.

the body shop shea butter

the body shop shea butter

Conclusie:

Al bij al ben ik tevreden over dit product. Ik zelf zou het product niet gebruiken voor mijn hele lichaam, aangezien ik het product daarvoor te vet vind. Maar ik ga het wel blijven gebruiken op momenten wanneer ik echt merk dat ik droge en schrale plekken op mijn huid begin te krijgen. Ik gebruik het product dan ook graag in de winter op mijn lippen, aangezien deze door de Shea Butter intens gehydrateerd en gevoed worden. En gebruik het ook graag als haarmasker. Maar dan wel enkel en alleen voor in de haarlengtes en punten. Ik ben dus best wel tevreden over dit multifunctioneel product, en vind dat iedereen zo een multifunctioneel product zoals de Shea Butter van The Body Shop in huis moet hebben, zeker wanneer de herfst en de winter weer voor de deur staan. Het is echt een typisch product dat je voor alles kan gebruiken.

De Shea Butter van The Body Shop kan je verkrijgen in hun winkel of op Thebodyshop.com voor de prijs van € 15,00.

Gebruiken jullie wel eens Shea Butter om je huid te hydrateren en te voeden?

*De producten uit dit artikel zijn gesponsord en veranderen mijn uiteindelijke mening hierover niet.

beauty secrets

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *