The Body Shop – Shea Nourishing Body Lotion.

Als jullie mij al wat langer volgen op mijn blog dan weten jullie ondertussen al wel dat ik mijn huid elke keer wanneer ik mij gedoucht heb of in bad ben geweest insmeer met een hydraterende crème. Dit om uitdroging te voorkomen en om mijn huid gezond te houden. Aangezien ik het vaak gebruik moet ik regelmatig wel eens producten gaan bijhalen. Onlangs kreeg ik een pakketje van The Body Shop toegestuurd waarin een Body Lotion zat, namelijk de Shea Nourishing Body Lotion. Aangezien mijn huidige lotion bijna op was begon ik het product uit nieuwsgierigheid meteen uit te testen. Ik was meteen enthousiast over het product en begon er meteen een artikel over te schrijven. Ben jij benieuwd waarom ik zo enthousiast ben over het product? Lees dan zeker even verder.

“Onze Shea Nourishing Body Lotion is nu verrijkt met drie keer zoveel Community Trade-sheaboter uit Ghana, met de hand vervaardigd door vrouwen die dit ingrediënt al generaties lang gebruiken om hun huid te beschermen tegen de droge ‘Harmattan’-wind uit de Sahara. Deze Body Lotion beschermt de huid tegen uitdrogen, houdt haar tot wel 72 uur lang gehydrateerd en heeft een rijke, romige textuur.”

  • Verzorgende bodylotion voor zeer droge huid, met een nieuwe, heerlijk romige textuur.

  • 72 uur intensief vochtregulerend voor een zachtere huid

  • Beschermt en hydrateert de huid

  • Vermindert een trekkerige huid

  • Trekt snel in

  • Warme, nootachtige geur

  • Verrijkt met Community Trade-sheaboter uit Tamale, Ghana

  • 100% vegan

De Shea Nourishing Body Lotion zit verpakt in een grote tube met een inhoud van 200 ml. De tube heeft een lichte zalmroze kleur en is heel handig qua formaat. Op de verpakking kan je wat informatie over het product er op terug vinden en je kan er ook de ingrediënten en de houdbaarheidsdatum van 12 maanden er op vinden. De verpakking ziet er niet heel erg bijzonder uit, maar is door zijn knijp dop wel heel erg makkelijk in gebruik.

De Body Lotion heeft een witte kleur en is qua structuur niet zo heel erg dik. De structuur ziet er op het begin een beetje romig uit maar eens je de lotion uitsmeert voelt hij heel dun en zacht aan op de huid. De lotion trekt dan ook zeer snel in en laat een subtiele geur achter die heerlijk en ontspannend ruikt naar Shea boter.

Na het gebruik van de Body Lotion voelt mijn huid heerlijk zacht en gehydrateerd aan, de lotion zorgt voor geen irritatie en verzacht de huid onmiddellijk. De lotion laat ook geen plakkerig of vettig gevoel achter en mijn huid werd hier meteen blij van. Volgens The Body Shop zou de Shea Nourishing Body Lotion de huid tot wel 72 uur hydrateren en dat kan ik alleen maar bevestigen. Bovendien heb je ook absoluut niet veel product nodig om heel je lichaam ermee in te smeren en kom je ook best wel lang toe met dit product.

De ingrediënten van de Shea Nourishing Body Lotion.

INGREDIËNTEN:

Aqua/Water/Eau, Caprylic/Capric Triglyceride, Butyrospermum Parkii Butter/Butyrospermum Parkii (Shea) Butter, Dimethicone, Cetearyl Alcohol, Olea Europaea Fruit Oil/Olea Europaea (Olive) Fruit Oil, Glycerin, Glyceryl Stearate, PEG-100 Stearate, C12-15 Alkyl Benzoate, Phenoxyethanol, Caprylyl Glycol, Parfum/Fragrance, Aluminum Starch Octenylsuccinate, Carbomer, Trisodium Ethylenediamine Disuccinate, Sodium Hydroxide, Linalool, Coumarin, Alpha-Isomethyl Ionone, Limonene, Citric Acid, Caramel.

Conclusie:

Elke keer waneer ik uit de douche kom of wanneer ik in bad ben geweest, smeer ik mijn huid in met een hydraterende crème. Dit om een droge huid te voorkomen en om de huid soepel, zacht en gezond te houden. Omdat ik zo een product vaak gebruik heb ik er dan ook al best veel getest en ik moet eerlijk zijn dat dit product toch wel zeker tussen mijn top 10 hoort. De Body Lotion heeft een heerlijke subtiele en ontspannende geur en trekt onmiddellijk in de huid (wat bij sommige body lotions of body butters niet zo het geval is). De lotion laat de huid direct na het aanbrengen heerlijk zacht, gehydrateerd en gevoed achter en dit tot wel 72 uur lang. Bovendien blijft de subtiele geur een hele dag aanwezig en heb je helemaal niet veel nodig van het product. Ik ben dan ook heel erg tevreden van de Shea Nourishing Body Lotion van The Body Shop.

De Shea Nourishing Body Lotion van The Body Shop is verkrijgbaar in alle The Body Shop filialen of online op thebodyshop.com voor de prijs van € 10,00 voor 200ml.

Wat vinden jullie van de body lotions van The Body Shop? Welke gebruik jij het liefste?

*De producten uit dit artikel zijn gesponsord en veranderen mijn uiteindelijke mening hierover niet.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *