The Ordinary – AHA 30% + BHA 2% Peeling Solution

Sinds kort kan je de producten van The Ordinary ook verkrijgen via de Douglas. Ze zijn enorm populair, en heel erg betaalbaar. Ik had al eens eerder een aantal producten van The Ordinary uitgetest en was er erg tevreden over. Aangezien het al een tijdje geleden was dat ik nog eens een product van dit merk uitgetest had, vond ik het tijd om daar wat aan te doen. Ik koos voor de AHA 30% + BHA 2% Peeling Solution. Een hoog gedoseerde exfoliant die huidproblemen zoals: acne, dofheid, donkere vlekjes, hyperpigmentatie en een ongelijkmatige huidstructuur kan verhelpen. Het product trok niet alleen mijn aandacht omdat hij zoveel huidproblemen in één keer zou kunnen verhelpen, maar hij trok ook mijn aandacht omdat de kleur van het product toch wel erg speciaal is. Wil je er meer over weten? Lees het artikel dan zeker even verder.

the ordinary AHA 30% + BHA 2% peeling solution

“Alpha hydroxy acids (AHA) exfoliate the skin’s topmost surface for a brighter and more even appearance. Beta hydroxy acids (BHA) also exfoliate the skin with an extended function to help clear pore congestion. This combined 32% AHA/BHA solution offers deeper exfoliation to help fight visible blemishes and for improved skin radiance. The formula also improves the appearance of skin texture and reduces the look of fine lines with continued use.”

the ordinary AHA 30% + BHA 2% peeling solution

AHA 30% + BHA 2% Peeling Solution

De AHA 30% + BHA 2% Peeling Solution van The Ordinary zit verpakt in een glazen flesje, met een matte finish. Het bijzondere aan het glazen flesje is dat deze doorzichtig is en je het product erdoorheen kan zien. Het product heeft namelijk een bijzondere kleur: bloedrood. En dat wekte toch wel mijn aandacht. Op de achterkant van de verpakking kan je een heleboel informatie over het product en het gebruik ervan op terug vinden. De gebruiksaanwijzing is heel duidelijk, dus er zou met het gebruik van dit product niets mis mogen gaan. Verder kan je op de verpakking ook nog de inhoud (30 ml), de houdbaarheidsdatum (12 maanden) en de volledige ingrediëntenlijst er op terug vinden.

Zoals ik al eerder aangaf heeft het product een bijzondere kleur: bloedrood. De textuur is vrij lopend, en is makkelijk te doseren met het bijgeleverd glazen pipetje. Het gebruik van het product is simpel: je brengt het product met je vingertoppen aan op een gereinigde huid en laat het product vervolgens maximaal 10 minuten zitten. Let op: The Ordinary geeft ons op de verpakking duidelijk aan dat het product echt niet langer dan 10 minuten op het gezicht mag blijven zitten. Hou je hier dus zeker aan. Daarna spoel je het product af met lauwwarm water (vermijd contact met de ogen tijdens het afspoelen van het product!) en ga je verder met je gebruikelijke routine.

the ordinary AHA 30% + BHA 2% peeling solution

Meteen na het aanbrengen van het product voelde ik mijn huid meteen reageren. Het product voelde best wel irriterend aan op de huid, maar dat komt omdat ik zelf nog nooit eerder zo een sterk gedoseerde exfoliant gebruikt had. Na het product dan ook meermaals gebruikt gehad te hebben, was het irriterend gevoel dan ook een stuk minder. Het is toch wel altijd even wennen om een bloedrode kleur op je gezicht te hebben. Het geeft in ieder geval wel een bijzonder effect op de huid.

the ordinary AHA 30% + BHA 2% peeling solution

Resultaten

Bij het eerste gebruik van het product zag ik meteen resultaat. Mijn huid zag er egaler en gelijkmatiger uit en het glansde een stuk meer. Dofheid leek wel als sneeuw voor de zon verdwenen en donkere vlekjes leken na meermaals het product gebruikt te hebben, te vervagen. Je kan de AHA 30% + BHA 2% Peeling Solution zowel in de ochtend of in de avond gebruiken. Maar ik gebruik het product het liefst in de avond. Zo kan de huid zich tijdens je slaap vernieuwen en zie je in de ochtend het beste resultaat.

Wanneer je nog nooit eerder een exfoliant gebruikt hebt, kan je dit product beter even links laten liggen. De AHA 30% + BHA 2% Peeling Solution van The Ordinary is namelijk niet zomaar een exfoliant die je dagelijks kunt gebruiken, het is een stevig exfoliërend product met hoog gedoseerde zuren. Het is dan ook aan te raden om het product maximaal 2x per week te gebruiken, en het beste is zelfs om dit op het begin van het gebruik op te bouwen. Het is dus geen product voor beginners. Wil je het product toch gaan gebruiken, maar heb je nog nooit een exfoliant geprobeerd? Dan raad ik je aan om eerst te starten met de Lactic Acid 5 % + HA van The Ordinary. Dit is één van de mildste peelings in het assortiment en is geschikt voor alle huidtypes.

the ordinary AHA 30% + BHA 2% peeling solution

Het is ook erg belangrijk om na het gebruik van de AHA 30% + BHA 2% Peeling Solution je huid goed te beschermen tegen de zon. Het is dan ook sterk aan te raden om een zonnebescherming aan te brengen op de huid nadat men het product in gebruik heeft genomen. Doordat er zoveel zuren in het product verwerkt zitten, kan de huid gevoeliger reageren op UV-straling. Daarom is het uiterst belangrijk om een zonnebescherming te dragen en dat zelfs nog een week na het gebruik van het product.

the ordinary AHA 30% + BHA 2% peeling solution

De ingrediënten van de AHA 30% + BHA 2% Peeling Solution.

INGREDIËNTEN:

Glycolic Acid, Aqua (Water), Aloe Barbadensis Leaf Water, Sodium Hydroxide, Daucus Carota Sativa Extract, Propanediol, Cocamidopropyl Dimethylamine, Salicylic Acid, Potassium Citrate, Lactic Acid, Tartaric Acid, Citric Acid, Panthenol, Sodium Hyaluronate Crosspolymer, Tasmannia Lanceolata Fruit/Leaf Extract, Glycerin, Pentylene Glycol, Xanthan gum, Polysorbate 20, Trisodium Ethylenediamine Disuccinate, Potassium Sorbate, Sodium Benzoate, Ethylhexylglycerin, 1,2-Hexanediol, Caprylyl Glycol.

the ordinary AHA 30% + BHA 2% peeling solution

Conclusie:

Ondanks dat het geen product voor beginners is, ben ik toch wel aardig verrast. Het product bevat erg hoog gedoseerde zuren, die zeer betaalbaar is en die meteen na het eerste gebruik ervan resultaat geeft. Bovendien vind ik het product erg leuk om te gebruiken, aangezien je er door de bloedrode kleur er toch wel altijd iemand mee kan laten schrikken. En het is ontzettend leuk voor Instagram foto’s. Ik ben dus erg tevreden over de AHA 30% + BHA 2% Peeling Solution van The Ordinary en ga hem zeker en vast opgebruiken. Wil je nog meer artikels zien verschijnen over de producten van The Ordinary? Laat me dan even weten in een reactie hieronder (of je kan me een mail sturen) in welk product je interesse hebt, en ik test het product met plezier voor je uit.

De AHA 30% + BHA 2% Peeling Solution van The Ordinary is verkrijgbaar via de online webshop: Lookfantastic.nl of op de online webshop: Douglas.nl voor de prijs van € 7,95 (30 ml).

Hebben jullie al wel eens een hoog gedoseerde exfoliant gebruikt?

beauty secrets

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *