THE ORDINARY RETINOL 0,2% IN SQUALANE.

The Ordinary is een nieuw Brits huidverzorging merk die zich vooral richt op behandelingen voor het gelaat die je zelf thuis kan doen en die je eindeloos kan combineren met je dagelijkse routine. Omdat ik razend benieuwd was naar dit gloednieuwe merk plaatste ik meteen een bestelling. Je kon tussen heel veel verschillende producten kiezen en het is op het begin een beetje zoeken, maar bij de product omschrijvingen staat alles netjes uitgelegd waar de producten voor dienen. Ik had mijn beslissing dan ook al snel gemaakt en kocht gelijk een paar producten. Het eerste product wat ik uitgetest heb en waar ik jullie vandaag wat meer over wil vertellen is: The Ordinary Retinol 0,2% in Squalance. Een product die ervoor zorgt dat fijne lijntjes als sneeuw voor de zon verdwijnen. Ook zou het product de algemene huidveroudering verminderen.

The Ordinary Retinol 0,2% in Squalane.

Het product zit verpakt in een wit kartonnen doosje die UV bestendig is aangezien het product niet blootgesteld mag worden aan direct zonlicht. De verpakking ziet er naar mijn zeggen vrij strak en clean uit. Je kan er voldoende informatie op terug vinden waaronder, de ingrediënten, de inhoud (30ml), de houdbaarheidsdatum (6m), en er staat duidelijk op beschreven hoe je het product moet gebruiken. Belangrijke informatie over wat je best met dit product moet vermijden staat er ook altijd netjes bij geformuleerd. Ondanks dat The Ordinary zich niet focust op de verpakking waardoor dat ze hun prijzen laag kunnen houden, vind ik de verpakking er best nog wel oké uitzien.

Verpakking

Wanneer ik het product uit de verpakking haal krijg ik meteen een apothekers gevoel. Het product zit namelijk in een klinisch ogende verpakking. Een bruin glazen apothekers flesje met een wit pipetje. Wat natuurlijk zeer handig in gebruik is bij het doseren van het product. Het glazen flesje en de producten van The Ordinary doen me denken alsof je apothekersproducten in de badkamer kast hebt staan. Ik vind het absoluut niet storend, sterker nog ik vind het er zeer strak, duur en luxueus uitzien. Ik hou wel van producten die me een apothekers gevoel geven. Op het glazen flesje kan je alle informatie terug vinden die je op het kartonnen doosje ook al kon terug vinden. Dit is natuurlijk heel erg handig voor diegene die de verpakkingen meteen de vuilval insmijten.

Het product

Ook het pipetje is gemaakt van glas, er komt voldoende product in te zitten en je hebt maar een kleine hoeveelheid nodig om in je huid te masseren. Het product heeft een transparante kleur en heeft ook geen geur. Het product is best wel vloeibaar maar wanneer men het uitsmeert voelt het wat olie-achtig aan. Omdat het product best wel wat olie-achtig is laat het een lichte vettige laag achter, echter heb ik hier geen probleem mee aangezien het product dan de hele nacht kan intrekken in de huid. Nadat ik het product heb aangebracht ga ik verder met een nachtcrème. Gelukkig heb ik geen irritatie opgemerkt en kan ik het product veilig blijven gebruiken.

Het resultaat

Nadat ik het product een paar dagen had uitgetest zag mijn huid er steviger, voller, zachter en schoner uit. Poriën waren verkleind en mijn teint had een frisse uitstraling gekregen. Eerder dacht ik dat dit goedkope product niets voor mijn huid zou betekenen, maar gelukkig heb ik het mis. Ik gebruik het product nu al enkele weken en de resultaten zijn adembenemend. Ik kan het product alleen maar toejuichen, jammer genoeg zijn er wel enkele nadelen aan dit product verbonden.

Belangrijke informatie:

Het product kan je best niet zomaar gebruiken. Je moet goed lezen waarvoor het product dient, en of het eventueel voor irritaties kan zorgen. Zo moet je er echter voor opletten dat je dit product in de avond gebruikt en geleidelijk aan begint aangezien de huid zich moet aanpassen. Nadat de huid zicht heeft aangepast kan je sterkere producten van The Ordinary met Retinol erin gaan gebruiken, deze beloven dezelfde resultaten. Zo heeft The Ordinary ook producten met Retinol 0,5% en Retinol 1%. Let er wel mee op dat dit sterke producten zijn en je altijd ermee moet opletten of je geen irritatie hiervan krijgt.

Retinol

Wanneer je een product van The Ordinary gebruikt waar Retinol inzit (wat het geval is bij het product dat ik review) kan de huid gevoeliger worden voor UV stralen, gebruik dus steeds een zonnebescherming wanneer men dit product gebruikt. Het product mag ook niet samen met andere producten gebruikt worden waar Retinoids, Retinol en Retinoic Acid inzitten. Hou er ook rekening mee dat een acne-gevoelige huid een toename van acne kan ervaren tijdens de eerste weken van het gebruik van het product. Zo is het ook belangrijk om te weten dat je het product niet mag gebruiken wanneer je zwanger bent of borstvoeding geeft.

Meer informatie kan je vinden op: Deciem.com

De ingrediënten van The Ordinary Retinol 0.2% in Squalane.

INGREDIENTEN:

Squalane, Caprylic/Capric Triglyceride, Retinol, Solanum Lycopersicum (Tomato) Fruit Extract, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, BHT.

*Water-free, Alcohol-free, Silicone-free, Nut-free, Vegan, Gluten-free, Soy-free, Cruelty-free.

Conclusie:

Omdat de prijzen zo aanzienlijk laag zijn voor de producten van The Ordinary, had ik er toch wel zo mijn twijfels over of de producten dan ook wel daadwerkelijk goed gingen zijn. Ik was dan ook aangenaam verrast toen ik ontdekte dat dit product ook echt iets voor mijn huid heeft gedaan. Ik heb het product enkele weken uitgetest en na een paar dagen zag ik al onmiddellijk resultaat.  Mijn huid zag er steviger en voller uit, voelde zachter aan dan wanneer ik het product niet zou gebruiken en mijn poriën waren duidelijk kleiner en minder zichtbaar geworden. Bovendien zag mijn huid er stralender, jonger en frisser uit. Ondanks dat er toch wel enige voorzichtigheid geboden is bij gebruik van dit soort producten, heb ik geen enkele irritatie opgemerkt. Wanneer dit product op is ga ik dan ook zeker overstappen naar een hoger Retinol gehalte. Ik kan het product iedereen wel aanraden maar lees dan zeker en vast even de gebruiksaanwijzingen door op Deciem.com.

De producten van The Ordinary kan je bestellen op de online webshop: Lookfantastic.nl. Of op de online webshop: Douglas.nl Voor The Ordinary Retinol 0,2% in Squalance betaal je zo een € 5,30.

Wat vinden jullie van The Ordinary?

1 Reactie

  1. Cher
    1 maart 2020 / 19:01

    Je moet de retinol mengen met een neutrale creme van the ordinary!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *