TREETS TRADITIONS BODY SALT SCRUB.

TREETS TRADIONS BODY SALT SCRUB.

In de winter durf ik een Body Scrub helaas wel eens te vergeten, in de zomer daarentegen gebruik ik het maar al te graag. Een Body Scrub doet mijn huid zacht aanvoelen en het laat een glans achter, het verwijdert alle dode huidcellen en door het scrubben bruint mijn huid ook veel gemakkelijker. Kortom iedere huid heeft wel eens een goede scrub beurt nodig! Aangezien de Zomer voor de deur staat vond ik het tijd om eens een artikel te plaatsen over de Body Salt Scrub van Treets Traditions. Wil je weten wat ik er van vind? Lees dan zeker even verder.


Treets Traditions heeft 5 verschillende lijnen, een voedende, ontspannende, reinigende, verzorgende en een hydraterende lijn. Elke lijn heeft een kleur gekregen, zo heeft de voedende lijn een oranje kleur en de reinigende lijn een blauwe kleur. Ook hebben ze allemaal een naam gekregen: Nourishing Spirits, Relaxing Chakra’s, Revitalising Ceremonies, Healing In Harmony en Energising Secrets. Als je eenmaal wat bekender bent bij het merk Treets Traditions kan je dus al gelijk aan de kleur en aan de naam zien waar voor het product dient. De Body Salt Scrub komt van de blauwe, reinigende lijn. Deze lijn heeft de naam Revitalising Ceremonies gekregen.

De Body Scrub waar ik het over ga hebben is een tester die ik gekregen heb in een goodiebag op het I Love Beauty Event in Utrecht. Dit is dus niet de originele verpakking en inhoud die je kan kopen maar de scrub die erin zit is wel dezelfde die je van Treets Traditions kunt kopen.

Zoals ik al zei ziet de verpakking er net iets anders uit dan wanneer je het in de winkel zou kopen of online zou bestellen maar het blijft toch ongeveer er hetzelfde uitzien. Dit klein potje is doorzichtig en heeft een wit dekseltje waarop de sticker is geplakt van Treets Traditions, de inhoud hiervan weet ik helaas niet, maar ik denk dat het zo een 100 gram gaat zijn. De originele pot van Treets Traditions is groter en blauw met ook weer een wit dekseltje, maar dan hebben ze op de pot zelf de tekst en uitleg geplakt over de Body Salt Scrub. De originele pot heeft een inhoud van 375 gram.

Aangezien er niet veel informatie op het gekregen potje stond heb ik wat informatie hierover moeten opzoeken op het internet. Dit is wat Treets Traditions over de Body Salt Scrub zegt.

‘Exfoliërende lichaamsscrub met traditionele Eucalyptusolie en Vulkanische mineralen uit het Noorden om de circulatie te stimuleren en de huid te kalmeren. Scrubt de huid zacht waardoor deze weer kan ademen. Verbetert de vitaliteit van de huid. Zorgt voor een heerlijk geurende en glanzende huid. ‘

De Body Scrub is gemaakt van natuurlijke ingrediënten en is vrij van SLS, SLES, parabenen, siliconenkleurstoffen en minerale oliën. Echter hebben ze wel parfum aan de ingrediënten lijst toegevoegd en dit is aan de scrub ook heel erg te ruiken. De scrub ruikt heel erg naar Eucalyptus en Citroen, wanneer je het potje opent is de scherpe geur meteen het eerste wat opvalt. Dit zou een afknapper voor veel mensen kunnen zijn omdat de geur heel sterk naar boven komt maar voor mij vind ik dit zeker geen probleem. Dit zou dan wel weer een perfecte scrub zijn voor iemand die een verstopte neus heeft of verkouden is.

Wanneer ik de structuur bekijk van de scrub is deze vrij dik en heeft een witte kleur. De scrub breng je aan onder de douche en op een vochtige huid. Je kan de scrub inmasseren met een handschoentje die speciaal voor scrubs zijn gemaakt of gewoon met de handen zachtjes inmasseren op de huid. Ik verkies voor het laatste en dit vind ik ook het prettigste. De scrub voelt op de huid heel aangenaam aan, het is niet te ruw maar het voelt juist prettig aan. Ook merk je dat er in de scrub oliën aanwezig zijn dat maakt dat de scrub zacht aanvoelt. Het laat geen olie laag achter maar het maakt je huid wel zijdezacht, ook krijgt de huid een glans over zich heen. Het leukste aan deze scrub is dat deze zelfs een heel klein beetje begint te schuimen, dit vind ik zeker en vast een pluspunt!

Na het scrubben kan ik je garanderen dat je helemaal ruikt naar Eucalyptus, ook je badkamer moet er aan geloven want de geur blijft daar ook een tijdje hangen. Ik vind dit ontzettend prettig want ik hou wel van zo een soort geuren, ik krijg er zo een beetje een spa gevoel van. Ik weet dat hier niet iedereen van houd  maar ik ben er zeker van dat tussen de collectie van Treets Traditions er wel een Body Scrub tussen zit met een geur waar je van gaat houden.

De Body Salt Scrub is geschikt voor alle huidtypen. Hou er wel rekening mee dat er in de ingrediënten parfum is aan toegevoegd, moest je hier niet tegen kunnen dan is deze scrub al zeker niets voor jou.

INGREDIËNTS:

Sodium Chloride, Glycerin, Decyl Glucoside, Sorbitol, Magnesium Sulfate, Parfum (Fragrance), Eucalyptus Globulus Leaf Oil, Vaccinium Macrocarpon (Cranberry) Seed Oil, Sodium Lactate, Citric Acid, Benzotriazolyl Dodecyl P-cresol, Aqua (Water), Bentonite, Kaolin, Methylpropanediol, Lauric Acid, Alcohol, Lauryl Alcohol, Diphosphonic Acid, Tris(Tetramethylhydroxypiperidinol) Citrate, Citronellol, Hexyl Cinnamal, Limonene, Linalool.

Conclusie:

Ik hou van deze scrub, echt heerlijk! De geur en de structuur spreekt me echt enorm aan, aangezien ik er een echt spa gevoel van krijg. De scrub is heel zacht voor mijn huid en het laat mijn huid stralen! Mijn huid voelt zacht aan en de scrub zorgt er ook voor dat mijn huid glanst. Ik merk meteen dat mijn huid een boost gekregen heeft. Door dat de scrub ook een klein beetje begint te schuimen bij het aanbrengen heb ik ook meteen een schoon gevoel hierbij. En met een inhoud van 375 gram is deze scrub zeker een pluspunt want hier kom je toch best wel lang mee toe. De originele potjes zien er heel leuk uit en is ook leuk voor in de badkamer als decoratie te zetten. Ik ga zeker en vast van Treets Traditions nog meer producten kopen want hier ben ik toch wel erg benieuwd naar geworden. Ik ben absoluut een fan!

De Body Salt Scrub van Treets Traditions kan je kopen in de winkel of online bestellen voor de prijs van € 9,99.

Kenden jullie het merk Treets Traditions al? Wat vinden jullie ervan? Welke producten vinden jullie nog leuk en zou je me zeker aanraden?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *