VAGANZA COSMETICS BRONZER.

VAGANZA COSMETICS BRONZER.

Een bronzer is een bruin/terra kleurige poeder dat je gebruikt om je huid een zonning tintje te geven, we zeggen ook wel eens een “Sunkissed Look”. Het is een product dat je kunt gebruiken om je huid, subtiel iets donkerder te maken op de plaatsen waar je gezicht de zon het eerst bereikt. Op de plaatsen waar je de bronzer aanbrengt krijgt je gezicht dan meer kleur en dat geeft een natuurlijk, mooi en fris effect. Bronzers kun je in alle kleuren en alle soorten vinden in de winkels, zo zijn er de poeder bronzers (dit zijn ook meteen de bekendste bronzers) maar je hebt ook bronzer sticks, bronzers in vloeibare vorm en crème bronzers. Iedereen heeft een eigen manier van aanbrengen en iedereen verkiest een andere soort van bronzer.

Ik heb een bronzer in poeder vorm in de kleur: 200 Exotic Blend van het gloed nieuwe make-up merk  Vaganza Cosmetics ontvangen ter review en dit is meteen ook mijn meest verkozen variant van bronzer. Ik gebruik het liefst poeder bronzers en vind dit ook de leukste manier om een bronzer aan te brengen. Ik testte de Vaganza Cosmetics Bronzer uit en laat jullie vandaag even weten wat ik er van vond. Benieuwd geworden naar de bronzer? Lees dan zeker even verder.

De bronzer zit verpakt in een zwart, vierkantig kartonnen doosje. Op het doosje vind je de ingrediënten en de houdbaarheidsdatum van het product op terug. Het product heeft een inhoud van 11g, en is na opening nog 12 maanden houdbaar. Wanneer je het product uit de verpakking haalt heeft het doosje van de bronzer een ronde vorm en is ook zwart van kleur. Op de bovenkant van het dekseltje vind je de merknaam met zilveren letters er op terug. Ik vind dat het doosje en de inhoud van de bronzer een beetje weg heeft van de M.A.C Bronzing Powder. De bronzer van Vaganza Cosmetics is in 4 kleuren verkrijgbaar waaronder: 200 Exotic Blend, 300 Golden Goddess, 407 Sunkissed en de laatste in de kleur 500 Instant Sexy. Ik heb gekozen voor de kleur: 200 Exotic Blend. Een bruin/terracota kleur die ideaal zou zijn voor mijn huidskleur.

  • 200 Exotic Blend – Werkt met de meeste olijfgeel gebaseerde tonen.
  • 300 Golden Goddess – Een medium matte toon.
  • 407 Sunkissed – Werkt met de meeste koele neutrale tonen, heeft een lichte touch, met een roze kleur.
  • 500 Instant Sexy – Een diepe rijke aardse toon voor donkere huidskleuren.

Het dekseltje van de bronzer kan je makkelijk open doen doormiddel van het naar boven te klikken, wanneer je het weer dicht wilt doen klik je het dekseltje naar beneden. Het doosje van de bronzer bevat een groot rond spiegeltje wat natuurlijk altijd heel handig is voor wanneer je de bronzer onderweg mee wilt nemen. De bronzer zelf heeft een lichte terracotta/licht bruin achtige kleur en bevat een lichte gouden gloed die ervoor zal zorgen dat je met deze bronzer een echte “sunkissed look” krijgt. De kleur is ook ideaal voor mensen die een wat lichtere huid hebben.

De bronzer breng je aan met een buffer of met een poeder kwast, ook heb je tegenwoordig al speciale bronzer kwasten die je hiervoor ook kunt gebruiken. De bronzer breng je aan op je jukbeenderen, neusbrug, slapen en een gedeelte van het voorhoofd. De beste methode en de meest gebruikte methode is om het getal “3” aan te brengen. Je begint bij de zijkant van je voorhoofd en werkt dan langzaam naar je kin toe, in twee grote bogen, en in hetzelfde figuur weer omhoog. Je moet je dus vooral concentreren op de zijkanten van je voorhoofd, slapen, wangen, jukbeenderen en de kaaklijn. Daarom dat de meeste mensen het getal 3 gebruiken om de bronzer aan te brengen, dit is een makkelijke methode om te onthouden en om toe te passen.

Wanneer je de Vaganza Cosmetics bronzer wilt aanbrengen moet je wel even opletten want de bronzer is tijdens het gebruik best wel poederig, tik dus zeker en vast even je borstel af op het doosje alvorens je de bronzer aanbrengt, zo vermijd je dat er poeder op je kleren komt te zitten. De bronzer is niet zo heel erg gepigmenteerd en heeft een zeer zachte kleur die niet fel opvalt, maar dit is vooral erg handig voor langzaam op te kunnen bouwen, zo heb je niet in één keer te veel bronzer op je gezicht zitten waardoor dat je erna nog eens goed moet gaan blenden. Dit is bij deze bronzer van Vaganza Cosmetics zeker en vast niet het geval en kan je dus langzaam aan opbouwen totdat je het gewenste resultaat hebt bereikt.

De bronzer heeft een zachte terracotta kleur, met een lichte gouden goed erin. Een ideale kleur voor de wat lichte huid die je tijdens de zomer kunt gebruiken voor dat mooie “sunkissed look”. Wanneer je dan in de zon loopt dan straalt je huid!

Doorheen de dag heb ik de bronzer niet moeten bijwerken, vervaagde hij niet en bleef hij netjes op zijn plaats zitten, ook het afhalen met een make-up remover ging vlotteloos.

De ingrediënten van de Vaganza Cosmetics Bronzer.

INGREDIENTS:

TALC, MICA, OCTYLDODECYL STEARATE, OCTYLDODECYL STEAROYL STEARATE, ZINC STEARATE, BORON NITRIDE, ALUMINIUM STARCH OCTENYLSUCCINATE, CAPRYLYL GLYCOL, LAUROYL LYSINE, TIN OXIDE, PHENOXYETHANOL, SORBIC ACID, CI 77491, CI 77891, CI 77492, CI 15985.

Conclusie:

Ik heb een hele lichte huid, voor mij zijn bronzers dan ook al snel te donker. Bij deze bronzer heb ik dat totaal niet, de bronzer is ideaal voor mijn lichte huid en heeft een zeer zachte kleur. De bronzer is niet heel erg goed gepigmenteerd maar hier heb ik helemaal geen problemen mee. Doordat de bronzer maar een lichte pigmentatie heeft hoef je niet op te letten dat je in één keer te veel bronzer op je gezicht aanbrengt. De bronzer kan je netjes opbouwen zo dat je het gewenste intensiteit kunt bereiken. De bronzer bevat een licht gouden gloed die je een instant “sunkissed look” geeft. Kortom een ideale bronzer     voor in de zomer en voor de mensen met een lichte huidskleur.

De Vaganza Cosmetics Bronzer kan je online bestellen op vaganza-cosmetics.com voor de prijs van € 28,50.

Hebben jullie al een product van het nieuwe make-up merk Vaganza Cosmetics al eens geprobeerd? Wat vinden jullie van de bronzer en de kleur hiervan? Zouden jullie van dit merk iets bestellen? Laat het me zeker even weten.

*De producten uit dit artikel zijn gesponsord en veranderen mijn uiteindelijke mening hierover niet.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *