VAGANZA COSMETICS CLEAR SKIN PEEL-OFF MASK.

Een paar dagen eerder had ik het over de nieuwe Vaganza Cosmetics Eye Gel Patches die pas te bestellen zijn op hun webshop. Helaas bevielen deze patches mij niet zo heel erg goed, tijd voor eens hun nieuwe masker uit te proberen, namelijk de Vaganza Cosmetics Clear Skin Peel-Off Mask. Een zuiverend en ontspannend peel-off masker die mee-eters en onzuiverheden als sneeuw voor de zon verwijdert. Dit masker behoort bij de Anti-Acne Treatment Lijn wat maakt dat dit masker zeer geschikt is voor personen die erg gevoelig zijn voor acne. Gelukkig ben ik gezegend met een huid waarbij bijna nooit een puistje te zien is (vroeger was dat anders hoor) en hoef ik het masker voor deze reden ook niet te gebruiken. Waar ik wel heel erg benieuwd naar ben is of dat dit masker ook effectief een zuiverende en ontspannende werking heeft. Ik testte het masker voor jullie uit en ga er vandaag wat meer over vertellen. Benieuwd of dit masker mij beter beviel dan de Eye Gel Patches die ik eerder al revierde? Lees dan zeker even verder.

Net zoals de Eye Gel Patches is ook dit product verpakt in een simpele en eenvoudige sachet. De sachet heeft een zilveren kleur en op de voorkant staat er een sticker opgeplakt met het logo van het merk en met informatie over het product zelf. Verder kan je er ook nog de ingrediënten, de inhoud (5 x 1 ml) en de houdbaarheidsdatum (12m) er op terug vinden. Het sachet is makkelijk te openen doormiddel van de aangewezen scheurrand open te scheuren. Wees wel voorzichtig met het openscheuren van de sachet want er zit namelijk een poeder in die straks het masker moet gaan worden. Het poeder heeft een lichtblauwe kleur.

Hoe breng je het masker aan?

Veel maskers kan je kant-en-klaar kopen in de winkel, wat niet zo het geval is met dit masker. De bedoeling van dit masker is dat je hem zelf gaat klaarmaken, neem er dus zeker even de tijd voor. Wees gerust het is heel simpel en het masker is in een paar stappen al helemaal klaar voor aangebracht te kunnen worden. Ik leg jullie even kort uit hoe het op de verpakking uitgelegd staat:

1.) Scheur de sachet aan de aangeduide scheurrand open, wees voorzichtig met het poeder.

2.) Voeg water aan het poeder toe en roer.

3.) Breng het masker aan in een dikke laag met een borstel of eventueel met je vingers.

4.) Na 10 minuten kan het masker in één geheel van het gelaat afgenomen worden.

Nu wil ik toch wel even zeggen dat het stappenplan dat op het product staat uitgelegd toch niet zo heel erg duidelijk was voor mij. Er staat namelijk bij dat je water aan het poeder moet toevoegen maar er staat niet bij hoeveel water, dit vind ik best wel jammer want je hebt natuurlijk een exacte hoeveelheid nodig om het masker volledig naar wens te kunnen maken. Toen ik dit masker uit testte was hij helaas dan ook erg klonterig en wist ik niet door wat dit kwam, had ik te veel water gebruikt of net te weinig? Een klonterig masker is niet hoe een masker hoort te zijn, er mocht dus absoluut wel even bijgestaan hebben hoeveel water er precies toegevoegd moest worden. Daarnaast was het best wel een tijdrovende klusje en vond ik het een heel gedoe om water aan het poeder bij te voegen aangezien het best nog wel een geklieder kan worden, zeker wanneer men het product met een borsteltje gaat mengen en het daarna aanbrengt op het gelaat.

Een tweede opmerking die ik eraan toe te voegen heb is dat het product dus eigenlijk bedoeld is voor één keer te gebruiken aangezien je dus water in de sachet moet toevoegen, helaas is er hierdoor meer dan de helft van het product verloren gegaan aangezien het echt wel veel te veel product was voor in één keer op het gelaat te smeren. Ik heb helaas dan ook meer dan de helft moeten weggooien aangezien de rest van het product al droog en hard geworden was in de sachet. Een tip die ik jullie dus zeker kan meegeven is om een deel poeder in een aparte plastieken kommetje te doen en daar het water bij toe te voegen, zo heb je nog meer als genoeg product over voor een volgende keer te gebruiken. Heb je te weinig poeder genomen? Dan kan je simpelweg gewoon wat meer uit de sachet halen.

Hoe heb ik het product ervaren?

Ik heb het product in een dikke laag aangebracht met een borsteltje, maar helaas bracht het masker niet zo gemakkelijk aan. Het eerste wat me ook meteen opviel was dat het masker een enorme chemische geur had die heel erg sterk rook en die ik heel onaangenaam vond ruiken. Voor mij was dit absoluut al een minpunt. Wat ik wel een pluspunt vind is nadat het masker is aangebracht deze enorm fris aanvoelde  wat dus een aangenaam gevoel was, het aanbrengen ging dan wel niet zo heel erg vlot maar nadat hij eenmaal op het gelaat zat druppelde hij niet van je gezicht af, je hoefde je dus geen zorgen te maken dat het masker alles vuil zou maken.

Een paar minuten nadat ik het masker had aangebracht begon deze stevig aan te voelen. Een beetje trekkerig maar het gevoel stoorde mij niet. Ik had het gevoel alsof het masker ook daadwerkelijk zijn werk aan het doen was. Na de 10 minuten was het masker helemaal opgedroogd en kon ik het masker van mijn gezicht er af halen. Het afhalen ging zeer gemakkelijk, helaas had ik het masker te kort aan mijn haargrens aangebracht, dit was wel even pijnlijk. Vermijd dus zeker bij het aanbrengen van het masker je wenkbrauwen en haargrens.

Nadat ik het masker had afgenomen voelde mijn gezicht zeer zacht en gehydrateerd aan, bovendien bleef ik het frisse en aangename gevoel nog een tijdje navoelen en mijn gezicht voelde schoon aan. Mee-eters waren dan ook als sneeuw voor de zon verdwenen. Wat betreft de werking van het masker ben ik er wel heel erg tevreden over.

De ingrediënten van de Clear Skin Peel-Off Mask.

INGREDIENTEN:

 DIATOMACEOUS EARTH, ALGIN, CALCIUM SULFATE HYDRATE, TETRASODIUM PYROPHOSPHATE, SALIX ALBA (WILLOW) LEAF EXTRACT, MARIS LIMUS EXTRACT (MARIS LIMUS), MELALEUCA ALTEMIFOLIA (TEA TREE) LEAF OIL, CI 77007, SILICA, MENTHOL.

Het Clear Skin Peel-Off Mask bevat het Tea Tree Oil ingredient, deze olie heeft een aseptische werking en doodt bacteriën, virussen en schimmels. De olie helpt tegen littekens en puistjes.

Conclusie:

Ja wat moet ik hier nu eigenlijk op zeggen, de verpakking vind ik er best wel heel goedkoop en simpel uitzien. Het product ruikt enorm chemisch, wat dus echt wel een onaangename geur is en ik vind het ook best wel veel werk dat je er aan moet spenderen, je moet er dus zeker wel je tijd voor nemen. Het is een slordig klusje maar het masker doet wel wat hij moet doen en wat hij belooft. Hij slorpt al je onzuiverheden op en zorgt ervoor dat je een zachte en gehydrateerde huid eraan overhoud die mee-eter vrij is en die je huid schoon maakt. Voor zijn werking kan ik het masker dus wel zeker aanraden. Je moet er dan wel bijnemen dat het masker een onaangename geur heeft en dat het een tijdrovend klusje is. Heb je dit er allemaal voor over, en heb je snel last van puistjes? Dan is dit een masker dat voor jou geschikt is.

De Vaganza Cosmetics Clear Skin Peel-Off Mask kan je online bestellen op Vaganza-cosmetics.com voor de prijs van € 10,90.

Zouden jullie dit masker aanschaffen? Hebben jullie al eerder een masker geprobeerd die je zelf nog moet bereiden? Wat zijn jullie ervaringen ermee? Laat het me zeker even weten.

0

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *