VAGANZA COSMETICS CREAM FOUNDATION.

Ik heb jullie al eerder kennis laten maken met het nieuwe Belgische make-up merk Vaganza Cosmetics, ik had een aantal positieve artikels over hun producten geschreven en was er ook ontzettend enthousiast over. Onlangs ontvangden ik een pakketje met 3 leuke nieuwe producten die ze aan hun assortiment toegevoegd hebben en één daarvan ga ik vandaag voor jullie reviewen namelijk de Vaganza Cosmetics Cream Foundation. Een handige crème foundation in compact formaat die makkelijk aan te brengen is met een spons applicator en die je overal mee naartoe kunt nemen. Super handig! Maar doet hij ook wat hij moet doen? Ik testte het product uit en vertel jullie vandaag er wat meer over. Benieuwd? Lees dan zeker even verder.

De Vaganza Cosmetics Cream Foundation is verkrijgbaar in maar liefst 12 kleuren en dat voor een zeer lichte huid tot een donkere huid. De kleur waar ik het vandaag over ga hebben is de kleur N1 Cool Neutral. Een koele, neutrale kleur. Dit is gelijk ook de lichtste kleur en geloof me hij is echt wel heel licht!

Net zoals alle andere producten van Vaganza Cosmetics is de Cream Foundation verpakt in een zwart kartonnen doosje. Het doet me steeds weer denken aan producten van M.A.C. aangezien zij ook hun producten in een zwart kartonnen doosje hebben verpakt. Het doosje ziet er simpel uit en er is vrij weinig informatie op te vinden. Wanneer we dan naar het product gaan kijken doet het me onmiddellijk denken aan de M.A.C. Pro Longwear Compact Foundation, ze zijn bijna identiek. Is dit een dupe? Het enige verschil is dat het doosje van Vaganza Cosmetics wat meer glanzender is dan die van M.A.C. en er net wat minder stevig uitziet.

Het doosje kan men opendoen doormiddel van het dekseltje naar boven te openen. Wanneer je het doosje geopend hebt zie je al gelijk de foundation zitten, op het eerste zicht lijkt de foundation heel erg licht, misschien wat net te licht voor mijn huid maar daar komen we zo meteen wel achter. Verder zit er ook een handig spiegeltje bij wat het product ideaal maakt voor onderweg mee te kunnen nemen en de foundation later te kunnen bijwerken. Wanneer men het doosje verder opent kom je de spons applicator tegen, deze is bedoeld voor de foundation mee aan te brengen. De spons voelt heel erg zacht aan en kan je gemakkelijk schoonmaken met wat water en een milde zeep. Helemaal wit ga je hem helaas niet meer krijgen.

Wanneer ik de foundation op mijn arm swatch merk ik meteen op dat de foundation niet heel erg dekkend is terwijl Vaganza Cosmetics ons bij deze foundation een full coverage en een matte dekking belooft. Maar wanneer ik de foundation met de spons applicator op mijn gezicht aanbreng merk ik wel meteen dat hij wat dekkender is, hij geeft geen full coverage dat niet ik zou hem eerder een lichte tot een medium dekking geven.

De foundation brengt met de spons applicator gemakkelijk en snel aan en dat allemaal zonder strepen en vlekken. De foundation zit heel mooi en egaal op de huid en door zijn lichte formule voelt hij heel comfortabel aan. Maar dan het allerbelangrijkste, de foundation geeft een matte dekking! Je zou hem dus zo kunnen dragen zonder af te poederen maar ik poeder hem graag nog even af voor een nog mattere finish. Doorheen de dag begon hij toch wat te glimmen en moet je hem dus nog even wat bij poederen. De foundation blijft gedurende de dag goed op zijn plaats zitten en begint niet uit te lopen. Het afhalen met een make-up remover gaat ook zeer gemakkelijk.

Helaas is de foundation voor in de zomer net wat te licht voor mij, dit is wat ik ook gedacht had toen ik de foundation voor de eerste keer opende. Misschien dat ik hem in de winter wel kan gebruiken aangezien mijn huid dan ook wat lichter is. Vaganza Cosmetics heeft deze foundation de naam N1 Cool Neutral gegeven, waarbij ik me dan inbeeld dat de foundation een neutrale, koele ondertoon heeft maar de foundation heeft een heel duidelijke roze ondertoon dit is wel iets waar je rekening mee moet houden bij aankoop.

De ingrediënten van de Vaganza Cosmetics Cream Foundation.

INGREDIENTEN:

ISOHEXYL CAPRATE, ETHYLHEXYL PALMITATE, NYLON-12, PARAFFIN, QUARTZ, OCTYLDODECYL STEARATE, OZOKERITE, CERA MICROCRISTALLINA, ISOSTEARYL BEHENATE, HYDROGENATED CASTOR OIL, SILICA, PPG-12/SMDI COPOLYMER, COPERNICIA CERIFERA CERA, RETINYL PALMITATE, TOCOPHEROL, TOCOPHERYL ACETATE, CI 77891, CI 77492, CI 77491, CI 77499, CI 77015.

Zoals jullie kunnen zien aan de ingrediënten zit er in de foundation Castor Oil in verwerkt dit zorgt voor een egale huid, helpt rimpels te bestrijden, verzacht de huid en heeft een verzorgende en ontstekingsremmende eigenschap. Ik word er alvast heel blij van.

Conclusie:

Op het begin was ik heel erg sceptisch over dit product, het swatchen ging niet goed en was ook helemaal niet dekkend maar toen ik eenmaal de foundation op mijn gezicht aanbracht met de spons applicator was ik toch wel verwonderd. De foundation geeft geen full coverage zoals Vaganza Cosmetics ons belooft maar geeft een mooie lichte tot een medium dekking. De foundation brengt met de spons applicator mooi, egaal, gemakkelijk en snel aan, zonder te vlekken. De foundation voelt heel comfortabel aan en voel je niet zitten. Het grootste pluspunt aan deze foundation is dat hij een matte dekking heeft, dit vind ik wel heel belangrijk in een foundation dus hier was ik dan ook enorm blij mee. Helaas is de foundation in de zomer voor mij net wat te licht, maar wie weet kan ik hem in de winter wel gaan gebruiken. Ik vind dit een mooie foundation voor dagelijks gebruik die erg mooi en egaal aanbrengt en die doorheen de dag goed op zijn plaats blijft zitten. Een goed alternatief voor iemand die niet heel erg veel tijd wil steken in het aanbrengen van een foundation en die onderweg even wil kunnen bijwerken.

De Vaganza Cosmetics Cream Foundation is online te bestellen op de webshop van vaganza-cosmetics.com voor de prijs van € 32,50.

Wat vinden jullie van de foundation? Is dit een dupe van de M.A.C. Pro Longwear Compact Foundation? Hebben jullie al een product van Vaganza Cosmetics uitgetest? Zoja wat vond je er van? Laat het me zeker even weten.

*De producten uit dit artikel zijn gesponsord en veranderen mijn uiteindelijke mening hierover niet.

0

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *