Verhoog je immuunsysteem met de supplementen van D-Fenz.

Zonlicht is de belangrijkste bron van vitamine D. In de zomer hebben we er meer dan genoeg van, maar in de winter kunnen we er dan weer snel een tekort aan hebben. Je kan vitamine D ook opnemen via bepaalde voedingsstoffen, maar met gezonde voeding alleen kom je er niet. De voedingsmiddelen waarin van nature uit vitamine D zit, zijn heel beperkt. Vitamine D zit van nature in vette vis, zoals haring, zalm en makreel. Vlees en eieren leveren ook vitamine D op maar in een heel lage dosis. Je zou er dan al heel veel van moeten eten om voldoende vitamine D binnen te krijgen. Gelukkig kunnen we ons vitamine D tekort in de winter makkelijk oplossen doormiddel van supplementen te nemen die je immuunsysteem kunnen verhogen. Ik ga jullie vandaag in dit artikel wat meer vertellen over de supplementen van D-Fenz, die vitamine D en zink bevatten.

vitamine d supplement

Wat is D-Fenz?

D-Fenz van Dyna+ is een vitamine D – en zinksupplement die bijdraagt aan een gezond immuunsysteem. Vitamine D is nodig om calcium uit de voeding in het lichaam op te nemen. Het is daarom belangrijk voor de groei en het behoud van stevige botten en tanden. Daarnaast speelt vitamine D een grote rol bij een goede werking van de spieren en het immuunsysteem. Zink zorgt ook voor gezonde botten, haar en huid, en een goed geheugen. Daarnaast speelt het een rol bij de opbouw en afbraak van koolhydraten. Zink is onderdeel van het hormoon insuline en het zorgt ervoor dat het afweersysteem goed werkt. Het draagt daarnaast bij aan de vruchtbaarheid en heeft een antivirale en antibacteriële werking.

Vitamine D is betrokken bij een aantal processen die essentieel zijn voor een goede gezondheid:

  • Het helpt om de spierkracht en het immuunsysteem te verbeteren.
  • Het helpt om ontstekingen te vermijden.
  • Het bevordert de opname van calcium uit de dunne darm.
  • Het helpt om een adequate bloedspiegel van calcium en fosfaat in stand te houden, wat essentieel is voor botvorming, mineralisatie (opname van mineralen om kracht en densiteit te verhogen), groei en herstel.

Hoe gebruik je D-Fenz?

D-Fenz is een supplement die zink en vitamine D bevat. Om een goede werking van het immuunsysteem te behouden wordt het aangeraden om 1 capsule per dag te nemen. D-Fenz kan heel het jaar door gebruikt worden, of enkel tijdens het najaar wanneer men merkt dat men een vitamine D te kort heeft. D-Fenz wordt oraal toegepast en mag gebruikt worden door kinderen vanaf 12 jaar. D-Fenz is geen voedingssupplement. Het vervangt in geen enkel geval een evenwichtige voeding en gezonde levensstijl.

dyna+

dyna+ d-fenz

Symptomen Vitamine D tekort

De bekendste klachten en verschijnselen van een Vitamine D tekort zijn: Problemen met tanden of botten (osteoporose; Rachitis en spierkrampen en spierzwakte). Ook vermoeidheid, spierzwakte, pijn in de botten of hoofdpijn kan duiden op een vitamine D tekort. Wilt u weten of u een vitamine D tekort heeft of testen wat de invloed is van uw vitamine D suppletie? Dat kan nagekeken worden door je huisarts. Een vitamine D tekort kan worden aangetoond door middel van een bloedtest bij de huisarts.

Hoe kun je een vitamine D-tekort voorkomen?

Het advies is om minstens vijftien tot dertig minuten per dag tussen 11:00 uur en 15:00 uur buiten te zijn met onbedekte handen en gezicht (ook wanneer men een mondmasker draagt, kan men voldoende vitamine D opnemen). Dat is voldoende om je lichaam de aanbevolen hoeveelheid vitamine D te laten aanmaken. Is dit voor jou niet mogelijk? En twijfel je of je een vitamine D-tekort hebt? Raadpleeg dan eerst je huisarts. Die kan vaststellen of je daadwerkelijk een tekort aan vitamine D hebt en je indien nodig adviseren om de vitamine D supplementen van D-Fenz te slikken.

d-fenz

vitamine d en zink

Mijn ervaring met D-Fenz

In het najaar heb ik wat vaker last van vermoeidheid en spierpijn. Ik merk dat ik dan wel wat extra vitamine D kan gebruiken, en neem dan ook vaak een vitamine D supplement in. De vitamine D en zinksupplementen van D-Fenz hebben me geholpen om mijn immuunsysteem te verhogen, en mijn bovenstaande klachten te verminderen. Ik ben minder snel vermoeid, voel me dan ook een stuk energieker, en heb ook minder snel last van spierpijn. De capsules zijn ook niet heel erg groot, waardoor ze makkelijk in te nemen zijn. Heb je toch moeilijkheden om de capsule in te nemen? Dan kan men de capsule openbreken en vermengen met een glas water. De inhoud van de capsule heeft geen vieze smaak en is dan ook makkelijk in te nemen. 

Verkrijgbaarheid

De vitamine D en zinksupplementen van D-Fenz zijn verkrijgbaar in de apotheek zonder voorschrift. Je kan de vitamine D supplementen van D-Fenz ook bestellen via de online apotheek: Farmaline.be voor de prijs van € 15,75. 1 doos bevat 30 capsusles.

Neem jij wel eens een vitamine D supplementen in?

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Powerpr.be. Wil jij ook graag een eerlijke en persoonlijke review van jouw merk of product? Neem dan contact met mij op via het contactformulier.

beauty secrets

Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *