Verwen je huid en haar met de 100% pure Arganolie van Argan Store.

Een aantal jaar geleden maakte ik nog geen gebruik van olie op mijn lichaam of haar. Omdat ik af en toe best wel last had van een vette huid, durfde ik er niet aan denken om een olie op mijn gezicht te smeren. Ik dacht dat het mijn huid alleen nog maar vetter ging maken, en dat ik het alleen maar ging verergeren. Toch las ik op internet vaak heel goede verhalen over verschillende soorten oliën die gebruikt werden op het lichaam en het haar en dat het voor hun wonderen verrichten. Als snel begon mijn nieuwsgierigheid te borrelen, en kocht ik mijn eerste gezichtsolie van The Body Shop. Ik begon al vrij snel de vele voordelen van een olie in te zien, en was dan ook gelijk verkocht. Sindsdien gebruik ik bijna dagelijks een olie voor mijn huid en haar en wil ik jullie vandaag graag laten kennismalen met de pure Arganolie van Argan Store.

arganolie

De 4 Arganiers

Mohamed Akaychouh, de oprichter van Arganstore is met dit project begonnen omdat er nood was aan meer transparantie over arganolie in de cosmeticawereld. Grote cosmetica producenten gebruiken vaak maar een kleine hoeveelheid arganolie in hun producten, waardoor je niet altijd het gewenste resultaat hebt. Ook zijn er veel handelaars/webshops die geen premium kwaliteit aanbieden. Na 3 jaar aan onderzoek zijn ze eindelijk op het punt gekomen om ons kennis te laten maken met hun 100% pure premium arganolie die exclusief geproduceerd wordt in Marokko. Samen met zijn zus Chaima Akaychouh en zijn broer Yassin Akaychouh hebben ze besloten om Argan store te lanceren.

argan store

Wat is Arganolie?

Arganolie is een bijzondere, zeldzame olie. Dit wonderbaarlijk product, ook wel ‘het Marokkaanse goud’ genoemd, wordt al eeuwenlang gebruikt door Berbervrouwen rondom de arganbomen. De olie komt van de arganboom, de Argania spinosa. Deze boom komt oorspronkelijk uit de regio van de Sous vallei in zuidwest Marokko en de Tindouf regio in Algerije. De vruchten zijn lang en breed, hebben een dikke donkerpaarse schil, die de noot goed beschermt. Een arganboom wordt gemiddeld 200 jaar oud!

De olie die wordt gewonnen uit de vrucht komt uit de zaden, en dit wordt voornamelijk gedaan door coöperatieven waar voor het merendeel vrouwen aan de slag zijn. Arganolie is weliswaar een luxeproduct, dat verklaart ook zijn hoge prijs. Dat neemt niet weg dat het een magische olie is, die zoveel goede dingen kan voor jou kan betekenen. Je huid en je haar zullen er stralend en gezond uitzien.

Waarvoor gebruik je het?

De meeste mensen kennen arganolie enkel als een verzorgingsproduct voor het haar, maar arganolie is zoveel meer dan dat! Je kan de olie ook gebruiken voor je nagels, gezicht, handen, voeten… Het heeft bovendien ook geneeswerkende kracht, voor allerlei aandoeningen van de huid: acne, striemen, kloven, huidvlekken, psoriasis, eczema… Daarnaast is arganolie ook één van de rijkste natuurlijke bronnen van vitamine E. Dankzij de flavonoïden die in de olie zitten, heeft deze ook een ontstekingsremmende werking. Dit heeft als gevolg dat het klachten van artritis en reuma kan verzachten, en versterkt daarbovenop nog eens het natuurlijke afweermechanisme.

Wist je trouwens dat je arganolie ook gewoon kan consumeren? De Berbers gebruiken de olie al eeuwenlang voor hun verzorging en in de keuken.

Als je last hebt van een hoge cholesterol, dan zullen de phytosterolen, het schottenol en spinasterol die in de arganolie zitten je cholesterolniveaus aanzienlijk verlagen, omdat ze ervoor zorgen dat je lichaam minder cholesterol zal opnemen. Er zijn ook positieve effecten op de stofwisseling, aangezien arganolie de concentratie van pepsine in de maagsappen verhoogt. Bovendien verstopt de olie de aders niet en kan deze dus zonder problemen ook worden geconsumeerd door mensen met hartproblemen.

100% pure arganolie

arganolie

Mijn ervaring met de pure Arganolie van Argan Store

Ik gebruik de Arganolie van Argan Store vooral op mijn lichaam en gezicht. Ik breng de olie dan meteen na het douchen of na het nemen van een bad op een nog vochtige huid aan, en voel dan meteen dat de huid gevoed en gehyhrateerd wordt. De olie wordt vrijwel meteen opgenomen door de huid, waardoor de huid meteen begint te stralen. Je huid ziet er jonger, gezonder en levendiger uit, en voelt bovendien ook een stuk soepeler en zachter aan. 

Ook mijn gelaat heeft erg veel baat bij deze olie. Elke avond na het reinigen van mijn huid breng ik de Arganolie aan op mijn gelaat. Ik breng dan één of twee druppeltjes aan op mijn gezicht en smeer het dan zachtjes in met mijn handen. Ik blijf de olie net zolang inmasseren tot de olie goed is ingetrokken en laat dan vervolgens mijn huid op een natuurlijke manier drogen. Mijn gelaat ziet er na het insmeren van de olie er niet vettig uit, maar voelt gevoed en gehydrateerd aan. Omdat ik de olie s’avonds aanbreng vlak voor het slapengaan, heeft de olie de hele nacht de tijd om goed mijn huid te verzorgen en te voeden. Ik word in de ochtend dan ook wakker met een stralende huid, die een natuurlijke glow heeft en er gezond en stevig uitziet.

Verkrijgbaarheid

De 100% pure Arganolie van Argan Store is verkrijgbaar via hun online webshop: Arganstore.be. De Arganolie is verkrijgbaar in twee formaten: 50 ml – € 24,95 en 100 ml – € 34,95. Ben je nog niet helemaal overtuigd van de werking van deze 100% pure Arganolie? Bestel dan uw gratis proeffles met een inhoud van 15 ml via deze link. Opgelet! Er is slechts één monster per persoon beschikbaar!

Gebruik jij wel eens een olie voor je huid en haar?

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Arganstore.be. Wil jij ook graag een eerlijke en persoonlijke review van jouw merk of product? Neem dan contact met mij op via het contactformulier.

beauty secrets

Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *