Wasabi pasta voor vollere lippen?

Ja je leest het goed, er is al weer een tijdje een nieuwe rage aan de gang. Wasabi pasta op je lippen smeren voor vollere lippen te krijgen. Je leest het bijna overal. En de resultaten die je ziet zijn groots. Máár is dit wel waar? Worden je lippen er echt voller van? En is het gevaarlijk? Waar kan je het kopen? En wat is het?Ik nam de vragen in kwestie en ging de test aan. Benieuwd geworden of dit echt werkt? Lees dan zeker verder.

WASABI PASTA VOOR VOLLERE LIPPEN?

Wat is Wasabi pasta?

Wasabipasta zou in feite niets anders moeten zijn dan geraspte Wasabi, een wortel uit dezelfde familie als onze mierikswortel. De smaak is enigzins vergelijkbaar en omdat echte wasabi duur en beperkt houdbaar is heeft men voor de Westerse markt tubetjes “wasabipasta” ontwikkeld die bestaan uit mierikswortel, mosterdpoeder en groene kleurstof. De smaak is een stuk heftiger dan die van echte, Japanse wasabi. De pittigheid voel je vooral in je neus, tussen je ogen. Wasabipasta serveer je als dipsaus bij sushi en sashimi.

Bij ons kan je dus al geen echte wasabi kopen, ook al staat er op de tube dat er wasabi in zit? Wat is dan het ingrediënt dat je lippen voller zouden kunnen maken?

Wanneer ik de ingrediënten lijst even bekijk merk ik dat er vooral water, zoetstoffen, mierikswortel, soja olie, maïszetmeel, kurkuma en verdikkingsmiddelen in zitten. Ook staat er tussen dat er voor 5% Wasabi Japonica inzit. Zit er dan toch gedeeltelijk wasabi in? Dat is iets waar ik nooit achter zal komen maar moest het er dan toch echt in zitten is het toch al niet veel (5%). Aan het water en aan de zoetstoffen kan het al niet liggen dat je daar vollere lippen van kunt krijgen. De soja olie de maïszetmeel en de verdikkingsmiddelen lijken me ook al heel onwaarschijnlijk. Misschien ligt het dan aan de mierikswortel of aan de kurkuma, of misschien zit er dan toch gedeeltelijk wasabi in?

Volgens dermatoloog Joshua Zeichner, is wasabi irriterend voor de huid. Daarom krijg je vollere (gezwollen) lippen wanneer je het op je lippen smeert.

Wanneer ik alle artikelen lees over wasabi pasta waar je vollere lippen van krijgt krijg je allemaal reactie’s te horen die allemaal heel positief zijn.


“In de video is te zien hoe ze een kleine hoeveelheid wasabipasta op haar lippen smeert, het even laat intrekken en het er vervolgens afhaalt. Farah’s lippen lijken zichtbaar voller en roder van kleur. Volgens Dhukai prikt wasasbi minder erg dan een reguliere lip plumper en houdt het effect langer aan.”

“Het is een directe lokale reactie op de huid, waardoor er een betere doorbloeding ontstaat en de huid dus opzwelt. Het kan verder geen kwaad.”

Farah laat in het filmpje zien hoe ze met een kleine hoeveelheid wasabipasta op haar lippen zichtbaar vollere, rimpelloze en rodere lippen krijgt. Ze smeert het goedje op haar lippen als een soort balsem, laat het wat intrekken en haalt het er vervolgens af. Dhukai geeft aan dat wasabi minder prikkelbaar aanvoelt dan een standaard lip plumper en het resultaat blijft volgens haar langer zichtbaar.”


Dit klinkt allemaal heel positief en volgens sommigen heeft het een grootse werking. Tijd voor aan de slag te gaan en het goedje eens te testen!

De Wasabi pasta heb ik gekocht in de Albert Heijn bij mij in de buurt, het gaat hier om de SAITAKU Wasabi pasta die origineel afkomstig is van China, de pasta heb ik gekocht voor €2,69. Wat ik niet al te duur vind. Op de verpakking staat heel duidelijk dat er verse wasabi inzit. Maar hier geloof ik eigenlijk niet heel veel van.

De pasta heeft een groene kleur en heeft een heel sterke geur, de geur blijft ook een tijdje in je neus zitten wanneer je hier aan ruikt. Ik moest het ook even eens proeven en ik moet eerlijk zijn, Wasabi pasta is niets voor mij. Ik hou sowieso al niet van te pikante dingen en Wasabi pasta is voor mij al echt té pikant. Het heeft een heel pittige smaak maar de pikante smaak verdwijnt ook weer snel in je mond.

Nu komt de test: Ik spoel mijn lippen goed af met wat lauw water zodat ze goed schoon zijn en dep ze droog met een handdoek. Ik smeer een kleine hoeveelheid Wasabi pasta op mijn lippen. Al vrij snel begint de pasta te prikken. het prikt best wel fel maar is niet pijnlijk. Ook laat het een sterke geur achter in je neus; Hier moeten je even doorheen bijten. Let er ook wel op dat je niet aan je lippen gaat “lekken” wat een reactie kan zijn door het prikken, anders ga je de Wasabi pasta opeten en geloof me, dit is heel pikant!

Na ongeveer een minuutje haal ik de pasta er af met een natte, warme handdoek. Volgens velen beautybloggers is “The key” om je lippen hierna meteen te hydrateren. Je kan hier gebruiken wat je wilt, zolang je ze maar hydrateert. Wanneer ik mijn lippen heb gehydrateerd en ik even een kijkje in de spiegel neem merk ik helemaal niets van vollere lippen.

Schone lippen                             Met Wasabi pasta er op gedaan                          Het resultaat

Mijn lippen zijn niet voller geworden, ze zijn even groot als voorheen.

Wat ik wel merk is dat mijn lippen zachter aanvoelen, maar dit komt niet door de wasabi pasta, dit komt door de hydraterende lipbalsem die je achteraf meteen hebt aangebracht, dit zorgt voor een illusie dat de Wasabi pasta iets voor je lippen doet maar dit is dus helemaal niet zo. Wat ik ook merk is dat mijn lippen achteraf na het weghalen van de Wasabi pasta nog steeds een beetje tintelen, na een tijdje gewacht te hebben is er nog steeds niets gebeurd, mijn lippen zijn nog steeds niet voller geworden.

Ik snap dus niet echt waar de “hype” vandaan komt, en wie dit verzonnen heeft. Maar Wasabi pasta doet dus helemaal niets voor je lippen, het maakt ze niet voller en ook niet zachter. 

Wasabi pasta op je lippen smeren is niet schadelijk. “Volgens Dermatoloog Joshua Zeichner is wasabipasta veilig om te gebruiken, zolang je het niet te veel en te vaak doet. Op langere termijn kan het de lippen namelijk wel irriteren en dat kan eventueel ontsteken” Maar is dus “A waste of money and A waste of time” aangezien het dus helemaal niets doet.

Wanneer je toch even je tijd wil nemen om het goedje eens uit te testen raad ik iedereen aan om even een test op een stukje huid te doen of je hier niet allergisch aan de ingrediënten van de pasta bent. Iedere huid is anders en elke persoon is anders. Iedereen reageert hier dus ook anders op. Resultaten kunnen natuurlijk verschillen van persoon tot persoon. Ik sta niet in voor de gevolgen en ben hier niet verantwoordelijk voor.

Nu ik de Wasabi pasta heb uitgeprobeerd en tot de conclusie ben gekomen dat het je lippen niet voller maakt, zien we maar weer dat we niet alles moeten geloven. Hoogstwaarschijnlijk hebben de personen in kwestie die de pasta geprobeerd hebben een allergische reactie gekregen waardoor de lippen voller zijn geworden. Dit is niet goed voor de huid en kan tot irritaties zorgen.

Ik hoop dat jullie hier wat aan hebben gehad, en ik ben eens benieuwd wat de nieuwe hype gaat worden.

Hebben jullie het ooit zelf al geprobeerd? Wat voor resultaten gaf het bij jullie? 

2 Reacties

 1. Marianne
  19 oktober 2019 / 14:59

  Ik heb organische wasabi bij de ekoplaza gehaald (10% wasabi). Het heeft totaal geen resultaat gebracht. Ik ga er wasabi mayonaise van maken!

  • Beauty Secrets
   Auteur
   28 oktober 2019 / 19:00

   Wat een leuk idee!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *