Wat is microneedling? En hoe je deze behandeling thuis kan starten.

Als je de laatste beauty nieuws en trends volgt, dan heb je er vast al wel van gehoord: Microneedling, of onder sommigen beter bekend als Dermarolling. Microneedling is een van de snelste en de eenvoudigste manieren om een stralende en jonge huid te krijgen. Deze behandeling kan je laten uitvoeren bij een erkend kliniek, maar je kan er sinds kort ook thuis mee starten! Swiss Clinic heeft namelijk onlangs een Microneedling Home Treatment kit uitgebracht waarbij je deze behandeling makkelijk zelf kan starten. De kit bevat een Skin Roller en 3 verwisselbare naaldkoppen voor gelaat en lichaam. Ik ga jullie vandaag wat meer over microneedling vertellen, en hoe je deze behandeling thuis kan starten.

swiss clinic microneedling home treatment

Wat is Microneedling?

Microneedling of onder sommigen beter bekend als Dermarolling, klinisch aangeduid als ‘collageeninductietherapie’. Is een behandeling die is ontworpen op de genezingsreactie in uw huid aan te roepen door microtauma te verzoorzaken, op een zorgvuldig gecontroleerde manier. Klinkt dit ingewikkeld? De wetenschap erachter is een beetje ingewikkeld. Maar het uitvoeren van de behandeling op jezelf is eenvoudig en de resultaten zijn fantastisch.

swiss clinic microneedling home treatment

Wat kan je van een Microneedling behandeling vanuit huis verwachten?

Vermindert fijne lijntjes en rimpels.

Dit is misschien wel het meest verbazingwekkende en belangrijkste voordeel van microneedling…

Hoe is het mogelijk? Je raadt het al, door de productie van collageen en elastine te stimuleren. Ook zorgt de stimulatie van kleine bloedvaten die bloed, zuurstof en voedingsstoffen rechtstreeks in de dermis leveren, voor wonderen. Het is geen magie, maar het zeker magisch.

Vermindert hyperpigmentatie en geeft een gelijkmatigere teint.

Kortom, elk soort huidprobleem (ontsteking, puistjes, eczeem) en beschadiging door de zon kan ertoe leiden dat de huid van kleur verandert, waardoor de huid er vlekkerig, ongelijkmatig en uiteindelijk ouder uitziet.

Exfolieert de huid.

Net als elke andere behandeling die de opperhuid mechanisch verstoort (dat is een mooie taal voor het abrasief behandelen van de huid), zal microneedling resulteren in exfoliatie. Afschilfering is belangrijk omdat het verwijderen van dode huidcellen ervoor zorgt dat uw huid er fris en glad uitziet. En we willen allemaal een frisse en gladde huid hebben, nietwaar?

swiss clinic microneedling home treatment

Zorgt voor een betere opname van uw huidverzorgingsproducten.

De microkanalen gemaakt tijdens de behandeling maken het mogelijk om serums en crèmes op te nemen op een manier die eenvoudig niet mogelijk is op een onbehandelde huid, in feite tot wel ongeveer 300% meer! Afgezien van de voor de hand liggende voordelen – dat uw producten op een veel dieper niveau kunnen werken – zal u minder van uw kostbare lotions en crèmes gebruiken!

Vermindert littekens.

Littekens worden veroorzaakt door een proces dat bekend staat als fibrose. Dit is heel goed bij het helen van grotere wonden, omdat het ervoor zorgt dat alles bij elkaar blijft. Echter, onder de huid is de ‘lijm’ zo sterk dat deze de huid naar beneden kan trekken en littekens kan creëren. Niet zo goed.

De behandeling met micronaaldjes helpt bij het afbreken van fibrose onder de huid waardoor de huid kan ‘loslaten’ en het oppervlak van de huid kan loslaten, waardoor het uiterlijk van het litteken vermindert. Super goed!

Verkleint de poriën.

Door de kleine bloedvaten aan te moedigen om bloed, zuurstof en voedingsstoffen rechtstreeks in de dermis aan te voeren (dat is de tweede laag van de huid), worden de poriën uiteindelijk strakker. Ironisch, is het niet? Door gaten in je huid te maken, maak je de gaten die er al zijn kleiner…

Behandel acne en verstopte poriën.

Tot slot kan microneedling helpen om puistjes, acne en verstopte poriën te stoppen dankzij de behandeling die de talgproductie vermindert (dit betekent dat het de huid minder vettig maakt). Maar niet droog, de huid gehydrateerd houden is erg belangrijk om uitbreken onder controle te houden!

swiss clinic microneedling home treatment

De Swiss Clinic Microneedling Home Treatment is verkrijgbaar op Swissclinic.nl voor de prijs van € 79. De kit bevat een Skin Roller en 3 verwisselbare naaldkoppen voor gelaat en lichaam.

beauty secrets

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *