YVES ROCHER ANTI-AGE GLOBAL, ESSENTIËLE DAGCRÉME.

Ik gebruik elke dag een dagcréme, waarom? Omdat ik het belangrijk vind om de huid van jongs af aan te beschermen en te voeden. Omdat ik een beauty blogger ben wissel ik vaak af van merk en van soort en kom ik vaak heel goede maar ook minder goede dagcrèmes tegen. Ik probeer vaak hydrarende, verzorgende en voedende dagcrèmes maar een dagcrème wat ik nog nooit heb getest is een anti-age dagcrème (heb ik natuurlijk ook nog niet nodig.) Aangezien ik het eens tijd vond een om een anti-age dagcréme onder de loep te nemen heb ik er één uitgekozen van het merk Yves Rocher, Yves Rocher is een heel betaalbaar merk die een heel uitgebreid gamma van anti-aging huidverzorging heeft. Ik heb gekozen voor de Yves Rocher Anti-Age Global Essentiële Dagcréme, een crème die de huid beschermt en ervoor zorgt dat de huid onmiddellijk gehydrateerd, gevoed, comfortabel en steviger aanvoelt, bovendien krijgt je huid ook een mooie zijdeglans. De huid voelt onmiddellijk fluweelzacht aan en rimpels worden onmiddellijk gladgestreken. Als je het mij vraagt klinkt dit allemaal veelbelovend. Ik kan jullie helaas wel niet vertellen of rimpels hiermee worden gladgestreken of niet, maar ik kan jullie wel vertellen of de dagcrème fijn in gebruik is of misschien wel helemaal niet. Benieuwd wat ik hiervan vond? Lees dan zeker even verder.

“Deze dagcrème beschermt en regenereert de huid. Rimpels worden gladgestreken, de huid is zichtbaar steviger, gehydrateerd en ziet er stralend uit. Resultaat: dag na dag een zichtbaar jeugdigere huid.”

De dagcréme van Yves Rocher zit verpakt in een wit kartonnen doosje, het karton is afkomstig uit duurzaam beheerde bossen en de glazen pot waar de crème in zit bestaat uit een recycleerbaar glas. Yves Rocher is een merk dat erg milieubewust omgaat met hun verpakkingen en producten en veel gebruik maakt van natuurlijke ingrediënten. Op het doosje kan je erg veel informatie over de dagcréme terug vinden. Je kan er evenals de ingrediënten, houdbaarheidsdatum (6m) en de hoeveelheid van het product er op terug vinden (50ml). Binnenin het kartonnen doosje vind je ook nog informatie over het product zelf en de werking ervan. Ik vind het doosje er heel luxueus en stijlvol uitzien, bovendien vind je er voldoende informatie op terug die je verder kan helpen met het gebruik van de dagcréme.

Wanneer we de glazen pot uit het karton halen valt het mij meteen op dat de pot er heel duur, luxueus en stijlvol uit ziet. Ik vind dit echt een zeer mooi potje voor op je badkamer te zetten, een potje dat graag gezien wilt worden. Het potje is gemaakt van mat glas en heeft een wit dekseltje met een zilveren rand. Bovenop het dekseltje vind je het logo van Yves Rocher wat het potje meteen een stuk luxueuzer laat uitzien. Doordat het potje van glas gemaakt is voelt het zwaar en stevig aan. Je kan het potje gemakkelijk opendraaien doormiddel naar links te draaien en weer te sluiten door het dekseltje naar rechts te draaien. Wanneer je het potje opent komt er een sterke geur tevoorschijn, ik kan niet echt omschrijven naar wat het ruikt maar zelf vind ik het niet echt een aangename geur.

De structuur van de crème is vrij dik en de crème heeft een witte kleur, de crème voelt eerder als een voedende handcréme aan dan dat het aanvoelt als een dagcréme. Wanneer ik de crème op mijn gezicht smeer merk ik op dat deze ondanks dat hij vrij dik is goed uitsmeert en onmiddellijk intrekt in de huid. Helaas is de geur wel erg aanwezig en zoals ik al zei moet je hiervan houden. Ik ben alvast geen fan van de geur, helaas. De crème voelt op de huid hydraterend, zacht en voedend aan. Aangezien ik nog geen rimpels heb kan ik jullie helaas niet echt vertellen of dat rimpels glad gestreken worden, maar ik heb niet echt het gevoel alsof de crème mijn huid verstevigt of lift. Ik heb eerder het gevoel alsof dit meer een hydraterende en voedende crème is die ideaal is voor personen met een droge, tot zeer droge huid en de crème is ook ideaal voor tijdens de koude herfst en winterperiode, aangezien je huid wat meer hydratatie en voeding kan gebruiken in de winter.

De crème trok zeer snel in de huid maar desondanks merkte ik doorheen de dag wel op dat mijn huid wat vetter begon aan te voelen dan voorheen (vooral op mijn voorhoofd). Met andere dagcrémes heb ik dit niet en ik denk dat de crème dan ook net wat te voedend voor mijn huid is en dat het daarom een vettige laag achter liet. Ik ga de crème dan ook niet meer gebruiken omdat het voor mijn huid niet echt goed is als het overvoed wordt en ik de créme natuurlijk ook nog niet nodig heb. Ik kan de crème aanraden voor iemand die een goede hydraterende en voedende crème zoekt voor in de winter, maar ik heb toch wel wat mijn twijfels over het feit of hij wel de huid verstevigt en de rimpels gladstrijkt. Daarvoor ga je volgens mij toch moeten uitkijken naar een andere crème, helaas.

Yves Rocher verteld ons dat de dagcréme geschikt is voor alle huidtypes, maar ik kan de crème aanraden voor iemand met een droge, tot zeer droge huid.

De ingrediënten van de Yves Rocher Anti-Age Global Essentiële Dagcréme.

INGREDIENTEN:

AQUA, GLYCERIN, COCO-CAPRYLATE/CAPRATE, METHYLPROPANEDIOL, BETAINE, STEARYL ALCOHOL, SQUALANE, CENTAUREA CYANUS FLOWER WATER, BUTYLENE GLYCOL, ARACHIDYL ALCOHOL, DIMETHICONE, BUTYROSPERMUM PARKII BUTTER, SORBITAN STEARATE, PYRUS MALUS FRUIT EXTRACT, APHLOIA THEIFORMIS LEAF EXTRACT, BEHENYL ALCOHOL, PHENOXYETHANOL, PARFUM, ARACHIDYL GLUCOSIDE, SODIUM POLYACRYLATE, RETINYL PALMITATE, ETHYL LINOLEATE, CAESALPINIA SPINOSA GUM, ACRYLATES/C10-30 ALKYL ACRYLATE CROSSPOLYMER, SORBIC ACID, XANTHAN GUM, TOCOPHERYL ACETATE, TETRASODIUM EDTA, ECHINACEA ANGUSTIFOLIA MERISTEM CELL CULTURE, MALTODEXTRIN, SODIUM HYDROXIDE, PANAX GINSENG ROOT EXTRACT, SODIUM BENZOATE, POTASSIUM SORBATE, SILICA, CITRIC ACID, TOCOPHEROL, PROPYL GALLATE.

Conclusie:

Dit is de eerste Anti-Age Dagcréme die ik probeer (aangezien ik het nog niet nodig heb) en ik kan jullie vertellen dat ik er toch niet zo heel erg tevreden over ben, natuurlijk kan mijn mening helemaal anders zijn dan voor iemand met wel een rijpere huid, maar voor mij vond ik de crème toch net wat te zwak voor rimpels te kunnen bestrijden en de huid glad te kunnen strijken. Naar mijn gevoel was de crème eerder hydraterend en voedend dan dat de crème je huid zou doen verjongen en je rimpels als sneeuw voor de zon zou kunnen gladstrijken. Ik kan het eerder een ideale voedende en hydraterende crème voor een droge, tot zeer droge huid noemen, en een crème dat ideaal is voor in de winter dan een crème die echt iets voor je rijpere huid zou kunnen doen. Voor mij is de créme dan ook net wat te voedend en laat hij halverwege de dag dan ook een vettig laagje op mijn huid achter. Dit is niet iets waar ik voor sta te springen dus ik ga de crème alvast niet meer gebruiken. Ik heb wel horen zeggen dat de crème ook ideaal als handcréme te gebruiken is, dus dat ga ik zeker eens proberen. Helaas is hij wel wat aan de dure kant voor als handcréme te kunnen gebruiken, maar liever dit dan dat ik de crème helemaal niet meer ga gebruiken. Ik kan hem alvast niet aanraden voor wat dat de crème bedoeld zou zijn.

De Yves Rocher Anti-Age Global Essentiele Dagcréme kan je online bestellen op Yves-Rocher.be voor de prijs van € 49,00, Yves Rocher heeft nu wel een actie van -35% lopen, dus als je hem nu zou bestellen dan kan je hem voor maar € 31,90 in huis halen. Je kan hem ook bestellen op drogistwarenhuis.nl, daar kan je hem zelfs nog goedkoper bestellen, namelijk voor maar € 26,00.

Wat vinden jullie van de skin-care producten van Yves Rocher? Zijn jullie er tevreden over? Wat is jullie favoriete skin-care product van dit merk? Zouden jullie de dagcréme aanschaffen?

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *