Yves Rocher Pure System Pore Clearing Mask.

Ik heb heel af en toe eens last van een puistje op mijn kin of voorhoofd en ik heb ook wel eens last van onzuiverheden, mee-eters en verstopte poriën op mijn neus, ik liet het komen en gaan aangezien je er toch niet veel aan kunt veranderen, en probeerde mijn puistjes ook met rust te laten en ze niet uit te knijpen aangezien je hier littekens van kunt krijgen. Het werd eens tijd dat ik hier iets mee deed. Niet voor ze te kunnen uitknijpen maar wanneer er een puistje of mee-eter zou op komen dagen dat ik er ook iets aan kan doen zodat het zo snel mogelijk verdwijnt.

Yves Rocher Pure System Pore Clearing Mask

img_1680

En dat heb ik ook gedaan. Tijdens de Skin Days van Yves Rocher heb ik kennis kunnen maken met de producten van de Pure System lijn. Pure System is een behandelprogramma op maat die zich specialiseert op de jonge huid en die jeugdpuistjes en onzuiverheden aanpakt. De lijn heeft 2 eisen: doeltreffende werking en huidverdraagzaamheid. Daarom hebben ze ook een strenge toetsing van de doeltreffendheid tegen de 4 kenmerken van een probleemhuid met puistjes:

Kenmerk 1, overmatige talgproductie: Beoordeling van de matheid van de huid en de regulering van de talgproductie.

Kenmerk 2, onregelmatige huidstructuur: Beeldvorming van de poriën en analyse van de huidtextuur (dikte, huidoppervlak, intensiteit van de onzuiverheden op de huid)

Kenmerk 3, puistjes en mee-eters: Meting van de roodheid als gevolg van puistjes en de fluorescentie vanmee-eters (porfyrinen).

Kenmerk 4, rode vlekjes en littekens als gevolg van puistjes en mee-eters: Beeldvorming van de rode vlekjes en littekentjes als gevolg van puistjes en mee-eters.

 Yves Rocher heeft ook ervoor gekozen om producten te ontwikkelen die mild zijn voor de huid, zonder agressieve ingrediënten. Ook zit er geen olie, zeep of parabenen in. Wel zit er antibacterieel salicylzuur in (verwijdert dode huidcellen) en vruchtvlees van biologische Aloë-Vera (werkt herstellend).
De lijn bestaat uit 5 producten waaronder een: 2-in-1 Reiniging & Deep Cleansing en is doeltreffend tegen mee-eters, Neutraliserende pads, is een doelgerichte werking tegen puistjes die ze uitdrogen. Een zuiverende lotion die de huid reinigt, egaliseert en kalmeert. Een Diepreinigend Masker, Reinigt puistjes en mee-eters, vermindert talg en onzuiverheden, kalmeert rode vlekjes en stimuleert de aanmaak van nieuwe huidcellen. En als laatste nog een verzorging die puistjes en mee-eters vermindert, verfijnt de huidstructuur, het matteert je huid en je littekens en rode vlekjes worden hierdoor vervaagt.
Ik heb gekozen voor het diepreinigend masker en het zou resultaat beloven binnen 3 minuten! Ik was hier ontzettend benieuwd naar en had dit product dan ook meegenomen naar huis voor het het te testen. Eindelijk een product die me snel zou verlossen van mijn puistjes en mee-eters.

img_1682

img_1674

“BEWEZEN RESULTAAT – al vanaf het eerste gebruik wordt de huid gezuiverd: 96% (zelfevaluatie door 25 proefpersonen.”

img_1678

De verpakking ziet eruit alsof het van de apotheker zou komen en ziet er daarom ook professioneel en duur uit, het is een kleine tube van 50ml. Maar hier zou je toch best wel een tijdje mee kunnen toekomen. Je hebt het natuurlijk ook niet elke dag nodig.

De crème heeft een frisse, zoete geur en ik vindt dit overheerlijk ruiken. De crème is wit/groen achtig en is wat dikker van structuur dan een normale crème maar voelt niet vettig aan. Het smeert gemakkelijk uit en je hebt er niet veel van nodig. Ik smeer deze crème enkel op de plaatsen waar ik last heb van puistjes en mee-eters en laat het ongeveer een 3-tal minuten zitten. Alvorens je de crème aanbrengt moet je je gezicht even reinigen met water zodat het product optimaal zijn werk kan doen. De crème voelt heel fris aan op mijn huid en ik heb het gevoel alsof het mijn huid ook voor een stuk hydrateert. De crème droogt ook zeer snel op en je voelt meteen dat het mijn puistjes uitdroogt. De crème is na een 3 minuten hard geworden en dan is het tijd om deze te verwijderen met water. Het komt niet zo gemakkelijk los maar ik doet dit meestal met een watje en wrijf het dan los.

img_1665

img_1670

Wanneer ik de crème heb verwijdert straalt mijn huid. Mijn huid voelt fris, gehydrateerd en heel zacht aan. Natuurlijk is op 3 minuten mijn puistje niet volledig verdwenen maar als je dit elke dag doet net zolang tot het puistje verdwenen is ga je er niet meer zo snel last van krijgen dat hij zou terugkomen. Ook wordt het proces versnelt met deze crème en ben je in een mum van tijd puist vrij!

Ik gebruik deze crème enkel op de dagen dat ik last heb van puisten en onzuiverheden, ik doe dit net zolang tot ze verdwenen zijn en dan stop ik met dit product te gebruiken. Ik vind het niet nodig om deze te gebruiken wanneer mijn huid niet onrustig is en daarom doe ik het enkel op de dagen wanneer ik wel last heb van een onzuiverheid.

Ik ben enorm tevreden over dit product en kan iedereen die last heeft van puisten en onzuiverheden dit aanraden, het geeft snel resultaat en het doet mijn huid stralen.

Deze crème van Yves Rocher kan je in hun winkel kopen voor €9,90

Een betaalbare crème tegen puisten en onzuiverheden die zijn werk goed doet.

Hebben jullie veel last van puistjes en onzuiverheden? Welke producten gebruiken jullie? Hebben jullie de Pure System lijn al geprobeerd van Yves Rocher?

0
Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *