Yves Rocher Radiant Lip Crayon.

We kennen allemaal al wel een lip potlood, het potloodje dat je gebruikt voor je lippen te omlijnen en waarmee je dan met een lippenstift er over heen gaat. Dat voor de lippenstift langer te laten blijven zitten. Vele merken waaronder Yves Rocher hebben nu ook een lip potlood gemaakt die groter is dan een gewoon lip potlood en die bedoelt is als lippenstift. Een lippenstift in potlood vorm? Hoe werkt dit? Wil je hier meer over weten? Lees dan snel verder.

YVES ROCHER RADIANT LIP CRAYON.

Het potloodje is dus bedoeld als een lippenstift en Yves Rocher belooft ons dat het lip potlood onze lippen hydrateert door de Karitéboter die in het product verwerkt zit. en een glossy finish geeft, voor een perfecte verzorgde look. De lip potloden zijn verkrijgbaar in 12 kleuren waaronder: Rouge Bordeaux, Parfait Rose Clair, Mauve Tendre, Rouge Flamboyant, Rouge Aquarelle, Rose Somptueux, Pourpre Lumineux, Rose Sorbet, Corail Doux, Tangerine Intense, Sable Doré, Beige Nacré. In één potlood zit 2,5 gram product. En ik heb voor de kleur Rouge Flamboyant gekozen en deze ga ik vandaag voor jullie reviewen.

Het potloodje ziet er vrij simpel uit en lijkt meer op een hele dikke stift dan op een potlood. De kleur van het potlood is net hetzelfde als de kleur die de “lippenstift” (potlood) heeft. En hierdoor herken je meteen welke kleur je vast hebt. Het potlood heeft ook een handig draai systeem. Wanneer je aan de onderkant van het potlood draait komt het product naar boven. Dit is heel handig en zo voorkom je het hele gedoe met het slijpen van je potlood. Ook kan je het product gemakkelijk terug naar binnen draaien, wanneer je per ongeluk het te ver uit hebt gedraaid. Dit kan bij veel producten niet en dit is een pluspunt.

De punt van het potlood heeft op het begin een beetje een punt waardoor je precies het product kan aanbrengen op de lippen. Helaas gaat deze punt na meerdere malen te gebruiken weg en hou je enkel nog maar een plat gedeelte over, dit is heel jammer want wanneer je potlood plat is kan je helaas niet meer zo precies te werk gaan. Dit is een nadeel en hier hadden ze misschien toch wat rekening mee mogen houden.

De formule van dit potlood is heel zacht en romig en heeft een mooie glans. Wanneer ik dit potlood op mijn arm swatch merk ik dat deze niet zo heel erg gepigmenteerd is maar wel een enorme glans heeft. Ik had dit potlood liever iets gepigmenteerder gezien maar wanneer ik het dan aanbreng op mijn lippen verandert de structuur en vind ik dat het toch wel echt genoeg pigmentatie afgeeft. De kleur is goed dekkend en is heel zacht om aan te brengen. Je voelt het helemaal niet op de lippen zitten.

Ik vind dat deze kleur mijn lippen heel mooi rood maken, het is net iets donkerder dan wat je op de huls ziet maar het is een mooie klassieke rode kleur met veel glans.

Ik merk wel dat dit potlood net hetzelfde aanbrengt als een lippenbalsem en dat je hiermee voorzichtig moet zijn, het potlood voelt erg romerig aan en hierdoor kan je al snel “buiten de lijntjes” zitten. Hier moet je toch wel rekening mee houden bij het aanbrengen en wat voorzichtiger zijn.

Het potlood geeft wel een enorme glans af en mijn lippen zien er ook mooi verzorgd uit.

Het product voelt een beetje aan als zachte boter op de lippen en ik heb het gevoel dat deze dan ook wat langer moet drogen dan een ander lip product. Ook merk ik helemaal niets van een hydraterend gevoel op de lippen. Wanneer het product na een aantal minuten eindelijk droog is vervaagt de glans een beetje. Het lip potlood bleef niet lang zitten, na een 2-tal uur of zelfs nog wat eerder was het al bijna zo goed als verdwenen op de lippen. Je moet dus zeker het potloodje mee nemen onderweg voor even een touch up te geven.

Het product is wel ideaal voor de meiden die willen beginnen met de lippen een kleur te geven maar toch nog niet de stap durven zetten naar een lippenstift. Het brengt heel gemakkelijk aan (net zoals een lippenbalsem) en geeft een mooie, subtiele kleur met veel glans.

Conclusie:

Helaas ben ik er niet zo erg weg van, het product beloofde veel en ik wou er maar al te graag fan van zijn maar desondanks de vele nadelen ben ik er toch niet zo heel erg tevreden over. Om te beginnen de punt die op het begin wel erg handig is maar helaas, na een tijdje wordt de punt platter, hierdoor wordt het veel moeilijker om het product aan te brengen. Het potlood bracht op mijn arm niet zo veel pigmentatie af maar wanneer ik het op mijn lippen aanbracht was ik toch wel verrast. Desondanks de goede pigmentatie op de lippen en de leuke glans die het potlood gaf, bleef hij maar amper een uur tot 2 uur zitten. Dit is niet erg lang waardoor je altijd moet zorgen dat je het product toch even om het uur bijwerkt. De droogtijd van dit lip potlood was ook erg lang waardoor je toch zeker een 10-tal minuten moest wachten tot het echt droog was.

Ook beloofde Yves Rocher dat het potlood je lippen hydrateert maar hier heb ik helaas ook niets van gemerkt. Wel droogde het mijn lippen niet uit.

Ik vind het heel jammer dat dit product niet is waar ik gehoopt op had. Het had veelbelovend kunnen zijn maar ik vind het toch een must dat het snel opdroogt, ook vind ik het zeer belangrijk dat het toch wat langer meegaat dan een uur maar helaas kom je hier niet snel aan.

De Lip Crayon van Yves Rocher kun je kopen in hun winkel voor de prijs van €13,90. Ook kan je het online bestellen op hun webshop.

Wat vinden jullie van de Lip Crayon’s van Yves Rocher? Zijn jullie er misschien wel tevreden over en welke kleur vinden jullie het leukste? Ik zou het heel fijn vinden moesten jullie een reactie achter laten.

Delen:

1 Reactie

  1. 3 maart 2017 / 09:53

    I appaceirte you taking to time to contribute That’s very helpful.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *