YVES ROCHER VOLUME ELIXIR MASCARA.

YVES ROCHER VOLUME ELIXIR MASCARA.

Yep! Jullie zien het goed, alweer een mascara die jullie voorbij zien komen op mijn blog. De meesten onder jullie weten ook al wel dat ik enorm veel van mascara’s hou en dat zien jullie dus waarschijnlijk ook wel aan de vele artikels en reviews die ik plaats over een mascara. Ik vind het heel leuk om ze te reviewen en ik vind het gewoon leuk om ze te hebben in mijn stash. Zo kan ik elke dag wel eens afwisselen van mascara. Je kan ook maar beter genoeg mascara’s in huis hebben dan wanneer je om de haverklap naar de winkel moet lopen voor een nieuwe te gaan halen. Want een mascara gaat natuurlijk niet zo heel erg lang mee. De mascara die ik vandaag voor jullie ga reviewen is de Yves Rocher Volume Elixir Mascara. In een zwarte kleur.

“Voor het eerst hebben de onderzoekers van Yves Rocher een volumemascara verrijkt met Hibiscuspeptides om de wimpers te herstellen en te versterken. Dankzij het kegelvormige borsteltje met dubbele vezels kan de mascara heel nauwkeurig worden aangebracht en krijgen de wimpers direct zichtbaar meer volume.”
+punt: het kegelvormige borsteltje met dubbele vezels, waarmee de mascara heel nauwkeurig kan worden aangebracht.”

Door de gouden huls met een rosé gouden gloed ziet de mascara er heel luxueus en chic uit. Op de bovenkant van de huls van de dop vind je het logo van Yves Rocher terug, wat er ook weer erg chique uitziet. De mascara ziet er hierdoor ook wat duurder uit. Voor de tekst op de mascara hebben ze een zwarte kleur gebruikt, ook dit past perfect bij het totaal plaatje van de mascara. De mascara voelt niet zwaar aan en ligt goed in de hand. Het materiaal is gemaakt van hard plastiek, maar deze gaat niet snel kapot wanneer je de mascara op de grond zou laten vallen.

De dop van de mascara kan je makkelijk open en weer dichtdraaien. Wanneer we het borsteltje gaan bekijken zien we dat deze vrij simpel is en een kegelvormige vorm heeft, de haartjes staan wel wat verder uiteen dan bij een standaard mascara, dit is ideaal voor goed gesepareerde en volle wimpers te krijgen. Maar of dit ook waar is dat zien we zo meteen. Het borsteltje is vrij groot maar dit is ideaal voor de mascara aan te brengen.

Vanaf het moment dat je een mascara opent is deze nog maar 3 maanden geldig, op de meeste mascara’s staat er een houdbaarheidsdatum van 6 maanden op. Dit kan eventueel wel maar ik raad jullie toch aan om een mascara na opening maar max. 3 maanden te behouden. In een mascara komt namelijk erg veel bacteriën te zitten omdat het borsteltje vaak uit de huls wordt gehaald. 

Yves Rocher belooft ons dat de mascara onze wimpers volume geven en dat ze je wimpers versterken en repareren. Dit klinkt natuurlijk niet slecht. Wanneer ik de mascara aanbreng gaat dit vrij vlot en netjes, de mascara brengt egaal aan en neemt goed al mijn haartjes mee. De mascara separeert mijn wimpers heel mooi en het allerbelangrijkste is dat deze mascara mijn wimpers toch de volume geeft die ze nodig hebben, ook worden mijn wimpers goed verlengt en zijn ze mooi van vorm en hebben ze een beetje een krul,gekregen. De mascara geeft een vrij natuurlijke look en is absoluut niet overdreven.

Ik heb de mascara een aantal weken getest en heb niet echt een gevoel gehad dat deze mascara mijn wimpers versterk en gerepareerd heeft. Dit was ook niet echt nodig voor mijn wimpers. Voor diegene die een mascara zoeken waarbij deze de wimpers versterkt en repareert kan ik deze mascara niet echt aanraden. Voor diegene die een mascara zoekt die veel volume geeft en de wimpers goed separeert en verlengt kan ik deze mascara wel aanraden.

De mascara is spijtig genoeg niet waterproof, maar dit stoort me niet echt. Dit vergemakkelijkt natuurlijk ook wel het afhalen van de mascara met een make-up remover.

Helaas heb ik van dit product geen ingrediënten van terug gevonden het enige wat Yves Rocher ons vertelt is dat deze mascara verrijkt is met Hibiscuspeptides. Hibiscus is een plant uit Zuid-Korea, deze plant heeft verzachtende, hydraterende en gladmakende eigenschappen die de huid zacht maken en ook natuurlijke antioxiderende en regenererende kwaliteiten hebben die nuttig zijn bij het vertragen van de verouderingseffecten. Het hoge gehalte aan anthocyaninen is nuttig om de vrije radicalen te bestrijden en de “fruitzuren” en polyfenolen stimuleren de collageenproductie waardoor vroege verouderingstekenen worden voorkomen.

Peptiden sporen cellen aan om nieuw collageen te produceren. Zo wordt de voorraad collageen altijd op peil gehouden.

Ik denk dat Hibiscuspeptides eerder geschikt is voor de huid aangezien hij verzachtende en hydraterende eigenschappen heeft, maar niet voor de wimpers aangezien het voor de wimpers dus niet echt veel doet.

Conclusie.

Voor mij is dit een goede mascara. Het geeft mijn wimpers de volume en de lengte die ik nodig heb. Doordat de haartjes van de borstel wat verder uiteen staan dan de gemiddelde mascara’s zorgt deze ervoor dat mijn wimpers goed gesepareerd worden en dat ze ook niet tegen elkaar aan gaan plakken. Mijn wimpers blijven er heel natuurlijk uitzien maar dan met de nodige volume en de lengte. Helaas versterkt en repareert deze mascara mijn wimpers niet, maar dit had ik ook helemaal niet nodig. De mascara is ideaal voor iemand die houd van een natuurlijke look en die net dat extra volume en lengte aan zijn wimpers nodig heeft. Voor iemand die een mascara zoekt die de wimpers versterkt en repareert kan ik helaas deze mascara niet aanraden aangezien hij dit helemaal niet doet. Ik zou deze mascara zeker en vast nog eens kopen omdat hij mijn wimpers een mooie natuurlijke look geven met veel volume en lengte.

De Volume Elixir Mascara van Yves Rocher kan je kopen in alle Yves Rocher winkels of online in hun webshop voor de prijs van € 22,90. Yves Rocher heeft heel vaak kortingen in hun winkel of webshop, hou deze dus zeker in de gaten voor deze mascara voor een klein prijsje op de kop te kunnen tikken.

Wat vinden jullie van de producten van Yves Rocher? Hebben jullie de Volume Elixir Mascara al geprobeerd en wat vonden jullie ervan? Welke mascara zouden jullie mij aanraden voor er een review over te schrijven? Of waar zouden jullie graag een review over zien verschijnen? Laat het me zeker even weten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *